21 februari 2020 In de media

PSV in rustiger vaarwater, maar Faber loopt nog geen polonaise

Na een woelige periode is PSV in elk geval voor even in wat rustiger vaarwater beland. De Eindhovenaren wonnen de laatste twee wedstrijden en kunnen weer naar boven kijken.
Ernest Faber merkt dat het de goede kant op gaat, maar loopt met carnaval in aantocht nog geen polonaise.[PSV in rustiger vaarwater, maar Faber loopt nog geen polonaise] [PSV in rustiger vaarwater, maar Faber loopt nog geen polonaise]De trainer vertelt vrijdag dat PSV wat afstand heeft genomen van de ondergrens. "Het ziet er goed uit, afgaande op de laatste weken. Het is nu aan ons om te laten zien hoever we daarin gegroeid zijn", aldus Faber op de persconferentie. Hij blijft echter wel kritisch. "We creëren heel veel kansen, maar moeten effectiever worden. We hebben nu twee keer de nul gehouden en het zou mooi zijn als we dat zondag weer kunnen doen."

De recente overwinningen hebben PSV goed gedaan, merkte Faber in aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse op het trainingsveld. "Er heerst wat minder druk, dat soort dingen veranderen", aldus de coach, die op de ranglijst naar boven kijkt. "We hebben een voorsprong en die willen we graag uitbreiden. Het enige medicijn om ervoor te zorgen dat we uit de situatie komen waarin we zijn terechtgekomen is wedstrijden winnen."

PSV staat vierde en heeft 'slechts' vijf punten minder dan AZ, dat niet in goeden doen is. "De eerste plaats is een utopie, al zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Maar tweede of derde… het ligt vooral aan ons. We hebben nu twee keer gewonnen en iedereen is wat vrolijker en meer uitgelaten. Maar we hebben ook meegemaakt dat het niet gebeurde. Dan zit het hier in de perskamer bomvol en kunnen we er weinig van."

FCUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: