5 december 2015 In de media

PSV komt goed weg in Arnhem

Regerend landskampioen PSV heeft een goede ‘generale’ achter de rug in Arnhem in de GelreDome. Lange tijd leek het erop dat de Eindhovenaren puntverlies zouden leiden tegen subtopper Vitesse, maar toen was daar in de slotfase middenvelder Jorrit Hendrix die de meubelen redde voor de ploeg van oefenmeester Phillip Cocu.
Die laatste was daar na afloop logischerwijs erg blij mee, maar ging wel in op het presteren van arbiter Kevin Blom. 

Voor de camera's van FOX Sports vertelde Cocu allereerst: "In de eerste helft speelden we goed. Vervolgens belandden we in een mindere fase. We liepen te ver achteruit en daardoor werden zij steeds gevaarlijker. In de tweede helft golfde het duel op en neer, zowel wij als Vitesse maakten veel fouten. Tot aan de eindfase ging het goed bij ons. Maar ik moet ook zeggen dat we bij hun kansen soms niet goed stonden te dekken. Dan gaat het verkeerd omdat de organisatie niet goed staat. Toch bleven we hopen en geloven in dat ene momentje. Dat hebben we goed gedaan."

Vitesse had best een penalty kunnen krijgen in de GelreDome, maar ook PSV had daar recht op. "Bruma raakte de bal met zijn arm, ja. Maar wij hadden met Arias ook een strafschop kunnen krijgen. Dan staat het wat dat betreft 1-1. Dat zowel wij als zij protesteerden is logisch. Emoties horen er nu eenmaal bij."
 

Soccernews / Foto’s SV

Hoofdsponsor: