21 november 2021 In de media

PSV verslaat Vitesse door fraaie goals en zet druk op Ajax en Feyenoord

PSV heeft zaterdag een overtuigende overwinning geboekt in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Door fraaie goals in de eerste helft van Ibrahim Sangaré en Bruma wonnen de Eindhovenaren met 2-0 en zetten ze zo druk op concurrenten Ajax en Feyenoord.

Sangaré volleerde in de negentiende minuut raak in het Philips Stadion en ook de 2-0 van Bruma in de dertigste minuut was een volley. De ploeg van trainer Roger Schmidt kwam vervolgens niet meer in de problemen tegen Vitesse, dat vijfde staat in de Eredivisie.

PSV pakte door de overwinning op de Arnhemmers de koppositie. De voorsprong op Ajax bedraagt drie punten, maar de Amsterdammers spelen zondag nog uit tegen RKC Waalwijk en hebben bovendien een veel beter doelsaldo. Feyenoord, dat vijf punten minder heeft dan PSV, heeft zelfs twee wedstrijden minder gespeeld dan de koploper. De Rotterdammers treffen zondag hekkensluiter PEC Zwolle in De Kuip.

Door de overwinning kan PSV met vertrouwen toewerken naar de Europa League-wedstrijd donderdag tegen Sturm Graz. Vitesse speelt dan in de Conference League uit tegen Stade Rennais.

Bron: NU.nl / Foto's: SV