11 november 2012 In de media

PSV-Vitesse in het teken van de strijd tegen kanker

Voetbalclub PSV zamelt voor en tijdens de wedstrijd tegen Vitesse op 25 november geld in voor de strijd tegen kanker. De hele avond wordt ingekleurd met talloze activiteiten die de ziekte onder de aandacht van de supporters moeten brengen.
De actie maakt onderdeel uit van de campagne Sta op tegen kanker, van KWF Kankerbestrijding. Woensdag 28 november is er een grote televisieshow op Nederland 1. PSV’ers Mark van Bommel en Kevin Strootman zitten dan in het belpanel.

Collectanten bij het stadion
Voordat supporters het Philips Stadion betreden, kunnen ze geld doneren bij collectanten die bij de ingangen staan. Verder overhandigt PSV ook de opbrengst van een veiling die een paar dagen eerder wordt gehouden. Mensen kunnen voor geld onder meer de aftrap doen van de wedstrijd.

Vervolgens brengt olympisch kampioen Maarten van der Weijden PSV nog een bezoekje. Hij gaat supporters van beide clubs oproepen om letterlijk op te staan tegen kanker. Van der Weijden heeft zelf kanker gehad.

Opbrengst naar onderzoek
De opbrengst van de actie in het Philips Stadion in Eindhoven gaat naar onderzoek van professor Rob Pieters.

In twintig procent van de gevallen van kinderkanker slaat de behandelmethode niet aan. Professor Pieters, die door de voetbalclub wordt gesponsord, probeert daarvan de oorzaak te achterhalen.

Omroep Brabant

Hoofdsponsor: