5 december 2015 In de media

PSV zwijnt tegen Vitesse

In de competitie wil het nog niet direct vlotten met PSV. De regerend landskampioen leek voor de zesde keer dit seizoen dure punten te verspelen.
Maar de talentvolle Jorrit Hendrix zorgde in de 90e minuut tegen Vitesse op de valreep voor de enigszins onverdiende drie punten; 0-1.

PSV beleefde in Gelredome een lastige avond. Opnieuw met Gaston Pereiro en Hendrix in de basis gingen de Eindhovenaren op jacht naar een record. PSV kon namelijk voor de 42e opeenvolgende competitiewedstrijd scoren, dat lukte nog nooit een andere club. Scoren bleek in Arnhem echter moeilijk.

Strafschoppen

In de tweede helft onthield arbiter Kevin Blom zowel PSV als Vitesse een penalty. Eerst bestrafte hij een overtreding op PSV'er Santiago Arias niet en later zag hij een handsbal van Jeffrey Bruma (PSV) over het hoofd.

Het was vooral de Gelderse thuisploeg die – zeker in de slotfase – aanspraak mocht maken op de overwinning. De geboden mogelijkheden werden door het Vitesse van Peter Bosz echter niet benut. Waar niemand nog rekende op een doelpunt liet Hendrix 'heel PSV' juichen. Hij brak – na een uitstekende pass van Luuk de Jong – door op links en schoof de bal netjes in het doel. Daarmee verbrak PSV dus ook het doelpuntenrecord.

Europa

Voor PSV staat dinsdag in Eindhoven de cruciale confrontatie met CSKA Moskou op het programma. De ploeg van trainer Phillip Cocu heeft alles nog in eigen hand om de knock-outfase van de Champions League te halen. Bij een overwinning op de Russen is overwintering in het Europese kampioenenbal een feit.