24 november 2012 In de media

PSV – Vitesse in teken KWF Kankerbestrijding

De wedstrijd PSV – Vitesse van aanstaande zondag staat volledig in het teken van de actie Sta op tegen kanker van KWF Kankerbestrijding. Bij de ingangen van het Philips Stadion wordt gecollecteerd.
De opbrengst van die collecte wordt in de rust bekend gemaakt en in de vorm van een cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Opbrengst naar onderzoek
PSV is al sinds 2005 maatschappelijke partner van KWF Kankerbestrijding en zet zich in november in voor de campagne Sta op tegen kanker. PSV hield eerder al een speciale veiling ten bate van KWF. De totale opbrengst van de veiling en de collecte gaat naar het door PSV geadopteerde onderzoek van professor Rob Pieters. In 20% van de gevallen van kinderkanker slaat de behandelmethode niet aan. Om de oorzaak daarvan te achterhalen en zo mogelijk te verhelpen, is een onderzoekstraject in gang gezet dat loopt tot en met dit jaar.

Maarten van der Weijden
Voorafgaand aan de wedstrijd nemen beide teams plaats achter een groot spandoek met daarop de Sta op tegen kanker-boodschap. Olympisch kampioen Maarten van der Weijden, die in 2001 te horen kreeg dat hij acute lymfatische leukemie had, spreekt de supporters van PSV en Vitesse toe en roept hen op om letterlijk en figuurlijk op te staan tegen kanker.

PSV

Hoofdsponsor: