31 januari 2010 In de media

PSV drukt niet door tegen Vitesse: 0-0.

PSV heeft zondagmiddag in Arnhem met 0-0 gelijkgespeeld tegen Vitesse, dat onder druk stond maar zich uiteindelijk knap staande hield.

Vooral in de eerste helft kreeg PSV veel kansen op een doelpunt, maar kon het team van Fred Rutten niet op voorsprong komen. Na rust was ook Vitesse gevaarlijk, maar gescoord werd er niet in het Gelredome.

Eerste helft: kansen PSV
Met Dzsudzsák en Manolev terug in de basis begon PSV aan de eerste van drie competitiewedstrijden in een week tijd, waarin al na vier minuten een gevaarlijke aanval werd opgezet. Het antwoord van Vitesse kwam kort daarop via een schot van Nilsson, maar vervolgens was het PSV dat tot driemaal toe dichtbij was. Toivonen, Afellay en Ooijer kregen mogelijkheden en in de slotfase voor brak ook Afellay nog eens goed door. Tot een goal leidde het nog niet, al was ook Manolev met een kopbal heel dichtbij. PSV drong sterk aan en het was Ooijer die met een afstandschot ook een poging waagde; waarbij het intussen bijna wachten werd op het moment dat PSV wel zou afronden. Met poging van Koevermans en Dzsudzsák er nog bij kon dat niet lang duren.

Koploper op doelsaldo
Met Amrabat al vroeg in de tweede helft voor Koevermans ging PSV op zoek naar het doelpunt, waarbij de invaller zelf al snel gevaarlijk werd. Vitesse kreeg een grote mogelijkheid via Kolk, maar Isaksson redde knap en het was PSV dat bleef jagen op een treffer. Toch werd het spel er niet beter op en kon het fysieke Vitesse zich staande houden. Een kwartiertje voor tijd was de thuisploeg zelfs heel dichtbij, maar PSV kwam goed weg en hield de hoop op een zege levend. Met Simons erbij in de slotfase voor Lazovic was het echter een open wedstrijd waarbij Afellay de beslissing leek te gaan brengen, maar zijn voorzet kwam niet aan. Vitesse geloofde in een stunt en PSV had niet de macht om controle op de wedstrijd te houden. Door het gelijkspel blijft PSV nog wel aan kop van de Eredivisie, maar heeft FC Twente alleen nog een minder doelsaldo.