1 mei 2011 In de media

PSV pakt eenvoudig de winst

Aan de hand van Balasz Dzsudzsak heeft PSV zeer eenvoudig gewonnen van een teleurstellend en te defensief Vitesse. Marcus Berg en Marcelo maakten de doelpunten. Jordi Lopez redde de Arnhemse eer: 2-1
Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de acties van Dsudzsak voor veel problemen zorgden. De aanvaller oogde scherp en was de grote animator van een verder grauw PSV. Het duurde tot de 36e minuut voordat de thuisploeg tot een eerste enigszins uitgespeelde aanval kwam. Eloy Room hoefde niet in actie te komen na het schot van Ola Toivonen.

De Arnhemse doelman moest dat tweemaal wel op schoten van Dzsudzsak. Room redde beide keren fantastisch. Acht minuten voor rust leidde een foutieve kopbal achterin tot de Eindhovense voorsprong. Marcus Berg pikte de bal op en schoot de bal in de verre hoek: 1-0. Voor Vitesse was het in de eerste 45 minuten louter tegenhouden. Alsof de ploeg niet mocht aanvallen, zo alleen stond spits Wilfried voorin op een eiland. Kansen kreeg de ploeg dan ook niet.

Na rust was het lange tijd gezapig en twee vrij ongevaarlijke schoten van Marcus Berg en een schwalbe van Dzsudzsak was het enige dat genoteerd kon worden. Bij de Arnhemmers viel het op dat Ferrer nog geen wissels toepaste. Een aantal spelers maakte een ongeïnspireerd indruk waardoor er totaal geen dreiging was. Alleen in het laatste kwartier was er bij vlagen agressiviteit te zien en dat leidde in de 79e minuut tot de aansluitingstreffer van Jordi Lopez: 2-1.

Door de uitslag in Rotterdam (winst Excelsior op FC Utrecht) is het duel volgende week in GelreDome tegen Excelsior nog zeker van belang. Daarin zal de ploeg zijn tanden moeten laten zien, maar zeker eens uitgaan van eigen kracht. In de uitwedstrijd tegen PSV liep de ploeg weer veel te veel achteruit met een kansloze spits Bony voorin en daar heeft de ploeg teveel voetballende kwaliteiten voor.