1 mei 2011 In de media

PSV wint van Vitesse

PSV kan geen kampioen meer worden. De Eindhovenaren deden zondag wat ze moesten doen tegen Vitesse. In het Philips Stadion werd het 2-1 voor de ploeg van Fred Rutten.
Helaas voor PSV wonnen zowel FC Twente als Ajax haar wedstrijden en is PSV kansloos voor de titel in de Eredivisie.

In de volle overtuiging het voor eigen publiek niet te verzaken, begon PSV voortvarend maar een tikje nerveus. De druk die op de Eindhovense ploeg lag, was in elke pass te voelen. De aanvallen die PSV richting Vitesse-doelman Room opzette verzandden in de eerste helft vaak in de laatste pass die niet aankwam of slordig werden ingespeeld. Vooral Engelaar had moeite om de mensen voorin goed te vinden.

Room in vorm
Vitesse kreeg welgeteld één kans in de eerste helft, maar Bataller zag zijn schot over gaan. Kort er op waagde Balazs Dszudszak een schot, maar zijn schot smoorde in de Arnhemse verdediging. Ook een schot van Wuytens vloog hoog over. Het was de Hongaar Dszudszak die voor het meeste gevaar zorgde. Een vrije trap ging naast, een laag schot werd gekeerd door Room. Kort daarop was het weer de Vitesse-doelman die een voorsprong voor PSV voorkwam.

PSV scoort
Ola Toivonen zorgde voor een opleving in het stadion door Room tot een ultieme redding te dwingen. Een paar minuten later was het wel raak. Marcus Berg stond vogelvrij bij een afvallende bal en schoot uit de draai en laag in de verre hoek. Bij het scoren legde de Zweedse spits zijn vinger op zijn lippen, op die manier aangevend dat hij de kritiek op hem heeft doen verstommen. De supporters van PSV namen hem dit niet in dank af en floten Berg uit.

Wanhoop PSV
Toch was het ook in de tweede helft Berg die de eerste grote kans liet aantekenen. Na een actie van Hutchinson kreeg Berg de bal, draaide zich vrij en schoot net naast de Vitesse-goal. In de wanhoop een doelpunt te maken, maakte Dzsudzsak een schwalbe en kreeg geel. De Hongaar verspeelde daarmee deelname in de laatste wedstrijd volgende week in en tegen Groningen.

Druk op ploeg
Om aanvallend meer een vuist te kunnen maken, wisselde Fred Rutten de nog niet geheel fitte Ola Toivonen voor Otman Bakkal. De opluchting volgde toen PSV de score verdubbelde. Uit een voorzet van Dzsudzsak was het Marcelo die de bal hard achter Room kopte. Het opspringen van coach Fred Rutten verraadde de grote druk die op deze wedstrijd lag.

Hoofdrol doelman Room
Nijland wist voor PSV de Vitesse-doelman tot een ultieme redding te dwingen door een laag schot. Een paar minuten later was de jonge invaller nog dichterbij toen hij na een breedtepass van Dszudszak alleen voor Room kwam en de bal tegen de paal wist te schieten, maar met een 2-0 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht.

Totdat Vitesse besloot het weer spannend te maken. Na een dieptepass die mooi de buitenspelval ontweek, was het Lopez die in een 1-op-1 duel Marcelo uitkapte en de bal voorbij Isaksson in de verre hoek wist te schieten. Tegen het einde schoot Dsudszak nog een keer op de paal en was het weer Room die een schot van Berg prachtig onschadelijk te maken.

Winst nutteloos
PSV heeft niets aan de winst tegen Vitesse. FC Twente won van Willem II met 4-0 en Ajax won uit tegen SC Heerenveen met 2-1. PSV moet hopen dat FC Twente wint van Aajax in het laatste duel, zodat de Eindhovenaren voorronde Champions League kan spelen.

Geen steek laten vallen
PSV mocht geen steken laten vallen om de titel dit jaar binnen te slepen. De Eindhovenaren waren altijd afhankelijk van de resultaten van FC Twente en Ajax.

Opstelling
PSV begon met Ola Toivonen en Marcus Berg in de basis. Voor Toivonen, die de voorkeur kreeg boven Otman Bakkal, betekende het zijn eerste basisplaats in de eredivisie sinds 27 februari. Berg verving de geschorste spits Jeremain Lens.

Trainer Fred Rutten miste behalve Lens ook de backs Stanislav Manolev en Erik Pieters vanwege een schorsing. Abel Tamata startte daarom aan de rechterkant, Stijn Wuytens aan de linkerkant. Orlando Engelaar kon wel gewoon spelen. De aanvoerder kreeg vorige week zondag tegen Feyenoord rood, maar de KNVB besloot na bestudering van de tv-beelden de zaak te seponeren.

OmroepBrabant

Hoofdsponsor: