28 november 2010 In de media

Punt maximale op de Vijverberg: 1-1

In een boeiende wedstrijd hebben De Graafschap en Vitesse met 1-1 gelijkgespeeld. Met name na rust had de ploeg van Ferrer het moeilijk met het veld en de tegenstander. Het punt was zondagmiddag het maximale op de Vijverberg.

In een zeer levendige eerste helft kregen beide ploegen enkele goede kansen. De thuisploeg startte agressief en daar hadden de Arnhemmers moeite mee. De wendbare De Ridder en Hersi waren regelmatig een plaag voor de defensie. Dat was Genaro Snijders voor de Superboeren. De rappe aanvaller snelde keer op keer langs zijn tegenstanders. Zijn derde goede actie leverde een treffer op.

In de vijfde minuut legde Snijders de bal terug op Pluim,maar de aanvaller controleerde de bal niet goed. Zijn tweede gevaarlijke actie wilde hij zelf afmaken, maar doelman Waterman keerde zijn inzet. In de 27e minuut soleerde Snijders wederom door de defensie en de goede pass werd door Pluim keurig in de lange hoek geschoten. Vier minuten daarvoor had De Graafschap de leiding genomen via Youssouf Hersi.

Ook Poepon had in die fase een grote kans voor de ploeg van Kalezic die tot zijn opluchting aan de andere kant een lepe bal van Jenner op de paal zag belanden. De rebound van Pluim werd nog door Waterman geblokt. De tweede helft deed niet onder aan amusementswaarde, waarbij de thuisploeg beter uit de kleedkamer kwam. Op het moeilijk bespeelbare veld konden de Superboeren beter uit de voeten en kwam het voetbal van Vitesse er niet echt uit.

Naarmate de tweede helft vorderde werd het spel van beide kanten rommelig en onnauwkeurig. De Graafschap bleef de meest gevaarlijke ploeg en Eloy Room kreeg het drukker en drukker. De backs Kashia en Caldirola hadden het erg moeilijk zondagmiddag en de middenvelders verloren de slag, waardoor de ploeg na rust nauwelijks gevaarlijk wist te worden. Het slordige duel eindigde na negentig minuten in het gelijke spel. Voor de Arnhemmers was dit het maximaal haalbare.

De Graafschap - Vitesse 1-1

Aanvang: 12:30 uur

De Graafschap: Waterman; Nalbantoglu (Broekhof 27.), Wormgoor, Saeijs, Fränkel; Meijer, Rose, Jungschläger; De Ridder (Bargas 43.), Poepon en Hersi.

Vitesse: Room; Kashia, Felixdaal, Rajkovic, Caldirola; Aissati, Pröpper (Kingston 64.) , Matic; Jenner (Nilsson 55.), Pluim (Pedersen 74.) en Snijders.

Scoreverloop: 1-0 Hersi (23.), 1-1 Pluim (27.)

Gele kaarten: Fränkel, Jungschläger (De Graafschap); Kashia, Matic, Kingston, Felixdaal (Vitesse)

Toeschouwers: 11.000