26 mei 2022 In de media

‘Pure ergernis’ bij Letsch, Vitesse houdt salaris in: ‘Verder kunnen we niet gaan’

Vitesse mist Eli Dasa in de play-offs tegen AZ, tot grote ergernis van Thomas Letsch. De trainer is niet te spreken over de keuze van de Israëlische smaakmaker om deze week in het huwelijksbootje te stappen.

Letsch is volgens de Gelderlander ‘zichtbaar geïrriteerd door de kwestie’. Met de play-offs zijn potentieel miljoenen gemoeid, maar Dasa is al afgereisd naar Israël voor zijn bruiloft. Die was al voor dit seizoen gepland en de vleugelverdediger had niet gedacht dat het seizoen tot diep in mei zou duren. Hij wil of kan de plannen niet meer wijzigen.

“Ik begrijp dat een bruiloft plannen lastig is”, begint Letsch diplomatiek. “Dat moet tussen competitie, play-offs en interlandvoetbal. Maar de timing is nu absoluut ongelukkig.” Vitesse heeft geen schuld, benadrukt de trainer. Dasa blijkt zijn club ook niet op tijd te hebben verwittigd. Het kost hem salaris. “Maar verder kunnen we niet gaan.”

“Ik heb zeker een mening”, verzucht Letsch, die volgens de Gelderlander vol ergernis zit. “Maar houd me op de vlakte. Ik heb van Eli bijtijds gehoord dat hij gaat trouwen. Niet vandaag.” Dasa heeft een aflopend contract, waardoor hij zijn laatste wedstrijd voor Vitesse al heeft gespeeld. Romaric Yapi vervangt hem donderdag en zondag tegen AZ.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: