28 maart 2014 In de media

Qazaishvili en Dan Mori in basis van Vitesse

Afgaande op de laatste training, zijn er nogal wat wijzigingen bij Vitesse in de opstelling tegen Heerenveen. Zo richt trainer Peter Bosz vrijwel zeker zijn middenveld anders in.
Er is een basisplek voor Vako Qazaishvili. Marko Vejinovic, normaal gesproken basisspeler, is daarvan het slachtoffer en zit op de bank. Dan Mori staat zaterdag in de thuiswedstrijd tegen de Friezen ook aan de aftrap bij Vitesse. De Israeliër speelt in het centrum. Kelvin Leerdam en Guram Kashia zijn geschorst, terwijl Frank van der Struijk geblesseerd is.

Rochdi Achenteh wordt daarom noodgedwongen rechtsback, terwijl Patrick van Aanholt terugkeert in het elftal als linksback. Daarnaast kiest trainer Bosz dus voor een aanvallender middenveld waarbij Qazaishvili een centrale rol krijgt achter de diepe spits Mike Havenaar. 

Renato Ibarra kampt met hamstringklachten. Op basis van de laatste training speelt de Ecuadoriaan niet tegen Heerenveen. Dat betekent dat Atsu, de speler in vorm bij Vitesse, verhuist naar de rechterkant en topscorer Lucas Piazon zijn vertrouwde plek van voor de winterstop inneemt als linkerspits.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Achenteh, Dan Mori, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper; Qazaishvili, Labyad, Atsu, Havenaar, Piazon.
 

Omroep GLD / Foto SV

Hoofdsponsor: