30 augustus 2016 In de media

Qazaishvili naar Legia Warschau

Vitesse en Legia Warschau hebben overeenstemming over de verhuur van Valeri Qazaishvili. De Georgiër moet deze dinsdag alleen nog gekeurd worden.
Hij is daarvoor in de Poolse hoofdstad.Qazaishvili (23) wordt door Vitesse voor 1 jaar verhuurd. Daarbij heeft Legia een optie tot koop bedongen.

,,Deze transfer komt eigenlijk uit het niets”, verklaart directeur Joost de Wit van Vitesse desgevraagd. ,,Legia meldde zich maandag in het begin van de avond. Daarna is de deal snel beklonken.”

Legia is een stap omhoog voor ‘Vako’. De Poolse club heeft zich vorige week geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Daarin zijn in groep F Real Madrid, Borussia Dortmund en Sporting Portugal de tegenstanders.

Met Legia komt een wens uit voor Qazaishvili. Hij gaf deze zomer, na 5 jaar bij Vitesse, aan open te staan voor een nieuw avontuur. ,,En dit sprak hem aan”, stelt De Wit.

‘Vako’ kreeg de voorbije weken geen basisplaats van trainer Henk Fraser. Hij mocht tegen Roda JC invallen. Tegen FC Utrecht bleef hij 90 minuten op de bank. Vitesse haalt geen vervanger op het middenveld voor Qazaishvili, verklaart De Wit.

De Arnhemse club trekt deze dinsdag wel aanvaller Adnane Tighadouini (23)aan. De Edenaar wordt dit seizoen gehuurd van het Spaanse Málaga. Vitesse heeft daarbij een optie tot koop bedongen.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: