20 juni 2017 In de media

Qazaishvili verruilt Vitesse voor Amerikaanse Major League

Valeri Qazaishvili vertrekt vrijwel zeker bij Vitesse. De Georgische middenvelder staat op het punt een contract te tekenen bij het Amerikaanse San Jose Earthquakes.
De clubs zijn er al uit.

De 24-jarige Qazaishvili werd begin vorig seizoen verhuurd aan Legia Warschau, dat zelfs Champions League speelde. De kleine en technisch begaafde middenvelder kwam in Polen echter weinig aan spelen toe. Legia had een optie tot koop afgesproken met Vitesse, maar heeft daar geen gebruik van gemaakt.

Transfersom

Qazaishvili leek dit seizoen weer aan te sluiten bij de selectie van Vitesse, maar dat zal niet gebeuren. De Georgiër wordt verkocht aan San Jose Earthquakes in de Major League Soccer. Tenminste, als Qazaishvili definitief tot overeenstemming komt met de Amerikanen. Maar dat lijkt een formaliteit. 'Dat is inderdaad de situatie', bevestigt directeur Joost de Wit van Vitesse. 'Wij zijn er als clubs al met elkaar uit. Het is nu dus even afwachten, maar hij wil graag dus ik verwacht snel iets te horen. De technische staf heeft inderdaad besloten om Qazaishvili te laten gaan. En we kunnen nu natuurlijk ook nog een transfersom voor hem krijgen', weet De Wit.

Het contract van Qazaishvili loopt in Arnhem immers nog door tot medio 2018. Hij kwam in 2011 naar Vitesse, speelde 122 wedstrijden en maakte 28 goals. Volgens Amerikaanse bronnen is de deal met San Jose Earthquakes 'voor 98 procent' beklonken.

Spits en rechtsback

De Wit maakt zich weinig zorgen en verwacht dat Vitesse binnenkort nog met een aantal directe versterkingen komt. Zo gaat de bekerwinnaar zeker een nieuwe centrumspits halen na het vertrek van Ricky van Wolfswinkel en is Vitesse ook druk bezig met een nieuwe rechtsback. De eerste training staat gepland op zondagmiddag 25 juni.

Tijd

Tot nu toe haalde Vitesse de middenvelders Thomas Bruns van Heracles Almelo en Thulani Serero van Ajax. 'Er lopen veel lijntjes, maar we doen niets overhaast. We praten ook met Chelsea en dat zijn positieve discussies. Onze eerste belangrijke wedstrijd is pas op 5 augustus (Johan Cruijff Schaal, RvdM). Er is dus nog tijd en ook Europees beginnen we bijvoorbeeld later dan een club als FC Utrecht.'

Dinsdag werd ook bekend dat Marvelous Nakamba tot overeenstemming is gekomen met Club Brugge. Vitesse incasseert naar verluidt ruim vier miljoen euro voor de Zimbabwaan. Nakamba is inmiddels medisch goed gekeurd in België en tekent voor vier jaar.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: