28 juli 2011 In de media

Rajkovic keert terug bij Vitesse

Vitesse huurt hoogstwaarschijnlijk ook dit seizoen Slobodan Rajkovic van het Engelse Chelsea. De 22-jarige verdediger uit Servië zou maandag aansluiten bij de selectie op sportcentrum Papendal.

Rajkovic hield de afgelopen weken zijn conditie op peil bij zijn Londense werkgever, maar het was al langer duidelijk dat hij weer verhuurd zou worden. Chelsea heeft het licht nu op groen gezet voor Rajkovic.

De nieuwe manager Andre Villas-Boas houdt donderdagmiddag nog wel een slag om de arm. Volgens hem gaat Chelsea een werkvergunning aanvragen om het aan een Premier Leagueclub te verhuren.

Vorig seizoen was hij vaak een steunpilaar in het elftal van Vitesse.

Eerder deze week legde Vitesse keeper Piet Velthuizen vast voor één seizoen. Op dit moment is Vitesse op trainingskamp in Epe.


Villas-Boas wil overtuigende Rajkovic aan werkvergunning helpen

Volgens Omroep Gelderland staat het vast dat Slobodan Rajkovic ook volgend seizoen voor Vitesse speelt, maar zover is het nog zeker niet. De verdediger van Chelsea heeft een goede indruk gemaakt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en André Villas-Boas wil gaan kijken of Rajkovic in aanmerking komt voor een werkvergunning: “Ik vind dat hij een kans verdient.”

De 22-jarige Rajkovic speelde de laatste vier seizoenen al op huurbasis in Nederland en heeft pas zes interlands voor Servië achter zijn naam staan, waardoor hij niet in aanmerking komt voor een werkvergunning. Wanneer Chelsea het ministerie van Binnenlandse Zaken ervan kan overtuigen dat Rajkovic een ‘uitzonderlijk talent’ is, kan er echter toch wat geregeld worden. Chelsea kreeg vorig jaar op deze manier nog Ramires binnen.

Op de officiële website van Chelsea zegt Villas-Boas dat hij wil proberen om Rajkovic aan een werkvergunning te helpen: “Hij heeft in de voorbereiding laten zien dat hij veel kwaliteiten heeft”, zei de nieuwe hoofdtrainer van the Blues. “Ik weet niet of hij bij ons in aanmerking komt voor een plek in de defensie, want we hebben al vier centrumverdedigers van wereldklasse. Maar met een werkvergunning kan Slobodan verhuurd worden aan een ploeg uit de Premier League en ik denk dat dit belangrijk is.”

Omroep Gelderland TxT / Voetbalzone

Hoofdsponsor: