4 september 2010 In de media

Rajkovic met Servië <21 gelijk tegen Kroatië

Slobodan Rajkovic heeft zaterdagmiddag met Servië onder 21 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Kroatië. In Belgrado werd het voor ongeveer 2.000 toeschouwers 2-2.

De Kroaten kwalificeerden zich met het gelijke spel voor het Europees kampioenschap in Denemarken dat in 2011 wordt gehouden. Naast Vitessenaar Rajkovic speelden ook de Eredivisionisten Sulejmani (Ajax), Gudelj (NAC Breda), Tadic (FC Groningen) en Djuricic (sc Heerenveen) mee. Djuricic maakte als invaller trouwens de 2-2. Nemanja Matic was voor dit duel geschorst. De Serven, al uitgeschakeld voor deelname aan het EK, spelen dinsdag hun laatste interland op en tegen Cyprus.

Technisch directeur Ted van Leeuwen was aanwezig bij het duel. "Sloboban speelde de volle negentig minuten als linkermiddenvelder. Als aanvoerder van Servië moest Slobodan, net als de aanvoerder van Kroatië, een verklaring in het kader van Fair Play voorlezen. Duels tussen beide landen zijn namelijk altijd beladen."

Slobodan Rajkovic na afloop: "Het is volgens mij zes jaar geleden dat ik op deze positie speelde. Ik krijg aan het einde van de wedstrijd ook nog eens kramp. Dat zal wel te merken hebben met mijn positie vanmiddag als middenvelder."

EK-kwalificatie, groep 7

Servië - Kroatië 2-2 (1-2)
'3 Scepovic 1-0; '12 Perisic 1-1; '31 Perisic 1-2; '81 Djuricic 2-2

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: