5 april 2022 In de media

Ralph Decker, medeoprichter en eerste voorzitter SV overleden.

Op maandag 4 april is Ralph Decker overleden. Een van de oprichters van Supportersvereniging Vitesse en tevens de eerste voorzitter.

Ralph was ruim 30 jaar geleden de grote kracht achter het tot stand komen van onze supportersvereniging en daarna uitgebreid betrokken bij onder andere het magazine Zwart op Geel, busreizen naar uitwedstrijden, onderlinge wedstrijden en voetbaltoernooien tegen andere supportersclubs en de verkoop van de eerste merchandising op stadion Nieuw Monnikenhuize. Hier had hij een vaste stek pal achter de hoofdtribune. Voor al zijn verdiensten werd de Arnhemmer eerder al benoemd tot erelid van de SV.

Ralph stond bekend als een kritisch supporter van Vitesse, de club die hij al vele tientallen jaren bezocht. Vanaf de eerste Europese wedstrijden was hij tevens een vast gezicht bij de duels die Vitesse over de grens speelde, of dat nu in Noord-Ierland, Bulgarije of Zwitserland was. Samen met zijn voetbalmaten maakte hij er meestal een uitgebreide trip van waarvan hij erg genoot. Ook bezocht hij graag andere wedstrijden in het buitenland, met name in zijn favoriete voetballand Duitsland. Zelf voetbalde hij in het verleden ook, zoals tijdens de eerdergenoemde voetbaltoernooien, in het zaalvoetbalteam van de SV maar ook samen met een groep Vitesse-supporters op het veld bij Vitesse 1892. Nadat deze vereniging in 2009 ter ziele ging is Ralph jarenlang uitgebreid actief geweest bij VDZ. Hij was hier onder andere elftalleider van diverse teams.

Ruim twee jaar geleden kreeg Ralph klachten aan zijn keel en stembanden. Helaas heeft zich dit, na diverse ingrepen, ontwikkeld tot strottenhoofdkanker. Hij kon hierdoor al een tijd niet meer praten, iets wat hem uiteraard erg zwaar viel. De afgelopen weken ging zijn fysieke gesteldheid sterk achteruit. Ralph, in het dagelijkse leven beleidsmedewerker onderwijs en examinering bij Rijn IJssel, zou eind dit jaar 60 zijn geworden.

Wij wensen familie, zijn naasten en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

Supportersvereniging Vitesse.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: