31 augustus 2023 In de media

Ramon Hendriks nieuwe verdedigende versterking Vitesse

In de laatste dagen van de zomerse transfermarkt presenteert Vitesse de tweede aanwinst van deze week. De 22-jarige verdediger Ramon Hendriks wordt op huurbasis overgenomen van Feyenoord.

De in Hendrik-Ido-Ambacht geboren Hendriks heeft al veel lief en leed meegemaakt in zijn carrière. De linksbenige centrale verdediger is opgeleid door FC Dordrecht en Feyenoord. Hendriks zijn doorbraak vond echter plaats bij NAC Breda. Als huurling liep Hendriks in een ijzersterk seizoen op een haar na promotie naar de Eredivisie mis. Ook in het seizoen erop volgde een verhuurperiode, ditmaal aan FC Utrecht. Acht dagen na zijn presentatie sloeg echter het noodlot toe. Door een kruisbandblessure kwam Hendriks aan maar vier wedstrijden voor de Domstedelingen.

Technisch directeur Benjamin Schmedes is zeer blij met de inmiddels fitte Hendriks: “Achterin waren wij nog altijd op zoek naar een veelzijdige linkspoot. Met Ramon hebben wij die weten te vinden”, aldus Schmedes. “Ramon is snel, sterk in de opbouw en bovenal een goede mandekker. Wij zijn erg blij met zijn komst.”

Hendriks is met veel ambities neergestreken in Arnhem. “Ik ben 100% fit en ik heb zin om een volledig seizoen te knallen bij deze mooie club”, begint de verdediger. “Vanaf het eerste moment is er goed contact met Vitesse. De club wilde mij erg graag hebben en kwam met een helder en persoonlijk plan. Daar spreekt enorm veel vertrouwen uit. Ik ga alles geven voor het geel en zwart!”

Hendriks zal gaan spelen met rugnummer 15. Vitesse heet Hendriks van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: