31 januari 2018 In de media

Rashica vertrekt naar Werder Bremen

Milot Rashica gaat Vitesse na 2,5 seizoenen verlaten. De Kosovaar tekent een meerjarig contract bij het Duitse Werder Bremen.
Rashica kwam in de zomer van 2015 transfervrij naar Vitesse. De rappe vleugelaanvaller timmerde vervolgens snel aan de weg. Hij kwam in honderd officiële duels in actie en kwam tot dertien goals en tot twintig assists in de Eredivisie.
 
Marc van Hintum, ad interim technisch directeur van Vitesse: “Ik weet nog goed hoe Milot als tiener binnenkwam bij Vitesse. Hij heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een vleugelaanvaller van enorme waarde. Met de transfer is een bedrag gemoeid dat we als Vitesse onmogelijk konden weigeren. Wij begrijpen dat het sportief een aderlating is, maar voor de continuïteit van de club is deze transfer een grote stap. Als club zijn we er trots op dat een speler van ons na een aantal seizoenen uitstekend gepresteerd te hebben, een transfer kan maken naar een grote club en grote competitie.”
 
Rashica is vereerd met de transfer: “Ik heb prachtige jaren gehad bij Vitesse. Ik ga de club, staf, teamgenoten en supporters nooit vergeten. Mijn tijd bij Vitesse is eigenlijk één groot hoogtepunt geweest, met het winnen van de beker en het spelen van Europees voetbal als ultieme beloningen. Ondanks dat ik de intentie had om het seizoen in Arnhem af te maken, komt er met Werder Bremen een unieke kans voorbij. Ik wil iedereen bij Vitesse bedanken en ik wens alle Vitessenaren heel veel succes toe bij deze mooie club.”
 
Vitesse bedankt Rashica voor de 2,5 jaar in het geel-zwart en wenst de 21-jarige Kosovaar veel succes bij Werder Bremen.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: