18 oktober 2017 In de media

Rashica: ‘We hebben nu twee zeges nodig’

De misschien wel meest karakteristieke buitenspeler in het land van Moulijn, Swart en Keizer is momenteel een Kosovaar. Met zijn snelheid en nauwkeurige voorzet is Milot Rashica een machtig wapen voor Vitesse.
Het moet raar lopen, wil de international van Kosovo niet de volgende Vitesse-speler zijn, die een stap hogerop maakt.

In het Regenboogstadion van Zulte-Waregem wil Rashica (21) morgen weer een visitekaartje afgeven. De 21-jarige tandartszoon uit het Kosovaarse Vushtrria maakte een voortreffelijke eerste indruk op het Europa League-podium tegen Lazio Roma, toen hij een plaag was voor de Italiaanse verdedigers en twee goals voorbereidde. Eigenlijk hadden dat er drie moeten zijn, want ploeggenoot Thomas Bruns miste op aangeven van de buitenspeler een grote kans op een derde Vitesse-goal. "We speelden allemaal goed en die wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen. Daarvoor hebben we ook de kansen gekregen. Wat ik die wedstrijd heb laten zien, probeer ik elke keer te brengen", blijft de buitenspeler bescheiden.

Rashica is razendsnel maar heeft ook het overzicht en de techniek om een goede voorzet te geven. Een gouden combinatie, die je steeds minder ziet in het hedendaagse voetbal. Dit seizoen scoorde hij tot nu toe tweemaal, waaronder éénmaal tegen Ajax, en bereidde hij al vier goals voor. "Op mijn positie zijn snelheid en een goede voorzet allebei heel belangrijk. Ik werk hard om beter te worden en daarbij besteed ik veel aandacht aan mijn voorzetten", aldus de Kosovaar, die afgelopen zomer een volledig nieuwe voorhoede zag arriveren in de Gelredome. "We hebben even moeten zoeken want er zijn veel wisselingen geweest, maar het klikt in het veld met Tim Matavz en Bryan Linssen. We vinden elkaar goed."

Na nederlagen in de eerste twee groepsduels van de Europa League is het morgen voor Vitesse pure noodzaak om tegen Zulte-Waregem een resultaat te pakken. "Ik vind dat we voor drie punten moeten gaan. We hebben nu twee zeges nodig om weer een beetje mee te doen in de groep. Het zal niet gemakkelijk worden, maar vooral tegen Lazio hebben we laten zien wat we kunnen in Europa. Het geeft extra motivatie om dit soort wedstrijden te spelen. Ik vind het schitterend om mee te maken."
 

TG / foto’s SV

Hoofdsponsor: