17 mei 2018 In de media

Rasmus Thelander tekent driejarig contract

Rasmus Thelander heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract. De 26-jarige centrale verdediger komt over van het Zwitserse FC Zürich.
De in Kopenhagen geboren Thelander kwam in Denemarken uit voor Akademisk BK en Aalborg BK. Met Aalborg BK won Thelander in seizoen 2013|2014 de landstitel en de beker. In de bekerfinale was Thelander met twee treffers van grote waarde. Met Aalborg BK kwam Thelander uit in de voorronde van de UEFA Champions League en in de groepsfase van de UEFA Europa League. Na avonturen bij het Griekse Panathinaikos en in Zwitserland bij FC Zürich, gaat Thelander vanaf komend seizoen zijn opwachting maken als Vitessenaar.

Thelander kijkt uit naar zijn aankomende periode in Nederland: “De Eredivisie staat in Denemarken goed aangeschreven. Niet voor niets hebben veel Denen een mooie periode gehad in Nederland. De faciliteiten en de ambitie van de club spreken mij aan. Ik zie mijn transfer naar Vitesse als een volgende stap in mijn carrière.”

Interim-technisch directeur Marc van Hintum: “De positie centraal in de verdediging was voor ons een belangrijke plek om ons te versterken. Rasmus hebben we verschillende keren in actie gezien. Hij is fysiek sterk, heeft kopkracht en een winnaarsmentaliteit. Rasmus is een welkome aanvulling in onze selectie.”

Na de transfervrije Khalid Karami is Thelander de tweede versterking voor seizoen 2018|2019.

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: