31 juli 2020 In de media

Razendsnelle Openda en Darfalou maken woorden Vitesse-td waar

Oussama Darfalou en Loïs Openda hebben zich opnieuw laten zien in een oefenduel van Vitesse. In een zeer vermakelijk duel werd het Westerlo van oude bekende Bob Peeters, de Westerlo-coach stapte als speler in 2000 nog voor ruim zes miljoen euro over van Roda JC naar Vitesse, verslagen met 4-2.
Tegen de Belgische Tweedeklasser, die in de zeer chaotische competitieafloop in België niet zal promoveren, bracht coach Thomas Letsch de aanvallers Openda en Darfalou samen aan de aftrap. Daar zou hij geen spijt van krijgen.

Westerlo kreeg in de openingsfase grote kansen en scoorde via Igor Vetokele, maar daarna was het woord aan Vitesse. Bij een tegenstoot toonde Openda zijn enorme snelheid en schoof hij eenvoudig de gelijkmaker binnen. Het was voor de aanvaller al zijn derde doelpunt van de voorbereiding. Darfalou tekende even later voor zijn vierde van de oefencampagne. Hij kon eenvoudig binnenschieten na een botsing tussen Thomas Bruns en Westerlo-doelman Berke Özer: 2-1.

Zo maakten de twee aanvallers de woorden van technisch directeur Johannes Spors waar. De Duitser had onlangs al laten optekenen in een interview op VI PRO (zie hieronder) dat met Openda een razendsnelle aanvaller was vastgelegd en dat de Belg een prima duo zou kunnen vormen met Darfalou in een 4-4-2-variant. 'Deze jongen speelt bij Brugge meestal op de vleugel, maar wij hebben vooral veel gekeken naar zijn optredens bij de jeugdselecties van de nationale ploeg van België, daar staat hij vaak in de spits en is hij met zijn snelheid en technische vermogen echt op zijn plaats. Dan scoort hij ook wel. Ik denk niet dat je hem hier op de vleugels gaat zien, eerder centraal. En vergeet even niet dat we ook Darfalou hebben, die is terug en kan ook echt wel wat. Die twee kunnen prima samen.'.

Na rust verschenen er elf andere namen bij Vitesse, dat voor het eerst sinds vijf maanden weer een wedstrijd speelde in Gelredome. Aanwinst Jacob Rasmussen kreeg eveneens speelminuten, al ging de centrale verdediger halverwege het tweede bedrijf alweer naar de kant.

Aan het spektakel was na rust nog niks ingeboet. Oussama Tannane schoot al snel snoeihard raak en was kort daarna dicht bij een tweede goal, maar zijn poging raakte de lat. Een andere invaller, Riechedly Bazoer, tilde de voorsprong naar 4-1 uit een strafschop. Roy Beerens had geprofiteerd van Belgische onoplettendheid. De Westerlo-spelers dachten dat er gefloten werd, Beerens ging wel door en schoot vervolgens de bal tegen de hand van Noël Soumah. Diezelfde Soumah kopte na een uur vogelvrij binnen na een vrije trap: 4-2. Daar zou het ondanks een bijna-wereldgoal van middenvelder Daan Huisman, hij schoot vanaf de middenlijn maar net naast, bij blijven.

image
VI / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: