25 november 2012 In de media

Reactie Rutten en Advocaat na PSV – Vitesse

Na afloop van de eerste thuisnederlaag in de competitie wijdde Advocaat het verlies aan gemiste kansen. ”We misten helaas zes a zeven opgelegde kansen.”
De coach zag zijn ploeg de tweede helft domineren, maar die geboden kansen niet verzilveren. “Als je die kansen niet afmaakt dan loop je een keer tegen een onnodige nederlaag aan”, aldus Advocaat. 

Advocaat: “Helaas misten we de kansen”
De hoofdcoach was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. Hij had zelfs complimenten over voor de manier waarop zijn team bleef spelen. “Normaal gesproken vliegen die kansen er wel in, nu helaas niet maar ik kan ze niet verwijten dat we slecht gespeeld hebben”, was Advocaat nuchter. Hij zag een aantrekkelijk duel en had mede daardoor complimenten over voor Vitesse-trainer Rutten. “Ik kan me voorstellen dat Fred een gelukkig mens is. Vitesse is een ploeg die ieder moment kan scoren en dat maakt hen gevaarlijk. Als je dit soort wedstrijden wint, ben je in potentie een titelkandidaat”, besloot Advocaat in het Philips Stadion.

 

Rutten: “Dit was een echte topwedstrijd”
Vitesse-trainer Fred Rutten toonde zich een tevreden man. “Ik heb een hele leuke wedstrijd gezien, met twee teams in evenwicht. Toch had PSV de beste en grootste kansen.” De vroege treffer van Derijck had de oefenmeester niet ingecalculeerd. “We kwamen helaas vroeg op achterstand. Er is zoveel aanvallende drang in Eindhoven, dat je weet dat je het moeilijk krijgt. Maar vanaf het moment dat wij de 1-1 maakten, was het spel in balans. Na rust verzuimt PSV de 2-1 en zelfs 3-1 te maken en juist dan maken wij de 1-2.” Net als Advocaat sprak ook Rutten van een attractief duel. “Dit was een echte topwedstrijd. Er zat van alles in; provocatie, irritatie. Mijn team kan hier veel van leren.”

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: