16 augustus 2010 In de media

Reactie Supportersvereniging Vitesse

De reactie van Supportersvereniging Vitesse op het persbericht van Vitesse en de overname van Vitesse door Merab Jordania.

De Supportersvereniging Vitesse feliciteert de clubleiding van Vitesse. Dat men er in deze tijd in is geslaagd om de benodigde geldstromen aan te boren verdient respect. Wij juichen het toe dat in de gepresenteerde plannen een plaats is ingeruimd voor een trainingsaccommodatie en jeugdopleiding op één vaste plaats. Een gezonde club bouw je niet alleen met grote namen, maar juist ook met de jeugd. De supporters die de afgelopen jaren Vitesse trouw zijn gebleven verdienen een volwaardige stem in de nieuwe plannen. Zo’n accommodatie moet ook voor de supporters het kloppend hart van de club worden.

Dat in de nieuwe structuur, het principe van ‘golden share’ gehandhaafd blijft, betekent dat de identiteit van onze club gewaarborgd is. Uiteraard juichen wij dat toe. Wij houden positief-kritisch de vinger aan de pols om de clubcultuur van Vitesse te bewaken. Nu en in de toekomst. Als oudste club van de Eredivisie zijn we dat aan alle supporters verplicht.

De nieuwe ambities moeten verder gebaseerd zijn op realistische aannames en verwachtingen. Daarbij hoort op termijn zeker een andere relatie tussen de club en haar stadion. Wij verwachten dat over die zaken voor zover mogelijk, open wordt gecommuniceerd en vertrouwen erop dat de band tussen de club en de supporters verder wordt verstrekt.

Bestuur SV Vitesse

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: