5 maart 2011 In de media

Reacties Büttner en Van Ginkel na Vitesse v VVV Venlo

Natuurlijk heerste er blijdschap, maar bovenal opluchting na de zwaarbevochten zege op VVV Venlo. Marco van Ginkel en Alexander Büttner met hun reacties direct na afloop.

Alexander Büttner: "Met name voor rust voetbalde VVV veelal achteruit en was het voor ons lastig om de openingen te vinden. Er was al weinig ruimte en bij ons was er te weinig beweging. We kwamen goed de kleedkamer uit en maakten al snel de 1-0. Na die goal zie je dat het meteen makkelijker loopt, maar vergeten we de score uit te breiden om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien. Dan blijft het spannend, maar gelukkig maken we op het eind nog de 2-0."

Büttner stond na lange tijd weer eens in de basis. "Ik ben hard blijven trainen en wachtte op het moment. De trainer was tevreden over mijn trainingsarbeid en beloonde dat vandaag met een basisplaats. Dat is mooi. Het plezier was er nog altijd hoor, maar als je mag spelen is dat alleen maar meer. De drie punten maken het extra mooi. Het was niet goed, maar wel belangrijk."

"Een lastige eerste helft", constateerde ook Marco van Ginkel na afloop. "We kwamen maar moeilijk in ons spel en leden teveel balverlies om de tegenstander onder druk te kunnen zetten. De trainer gaf in de rust aan dat we de bal sneller achter de verdediging moesten leggen. De eerste de beste bal gaat er dan in en dat is prettig. Michihiro zag het goed en gaf de bal perfect over de verdediging. Ik was net iets sneller dan de verdedigers en de doelman en schoof de bal in het doel. Ja, mooi. Na de pak slaag van vorige week was winnen het enige dat telde. Dat hebben we gedaan en nu op naar volgende week."

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: