14 augustus 2011 In de media

Reacties na Vitesse-VVV: Hofs en debutant Darri

Nicky Hofs toonde na afloop van het met 4-0 gewonnen duel tegen VVV zijn bekende grijns. De Arnhemmer was trots, blij en realistisch.

Voor de middenvelder was het, na zijn terugkeer, weer de eerste wedstrijd voor eigen publiek. Hij vierde het met een assist op Wilfried. “Fantastisch om op deze manier terug te keren,” aldus een opgetogen Hofs na afloop. “De trainer had vooraf aangegeven de baas te willen zijn in eigen stadion en dat is vanavond gelukt. Voorheen hebben we ook wedstrijden gespeeld waarin we goed begonnen, maar dan vielen we vervolgens terug. Deze wedstrijd was dat niet het geval.” Hofs prees met name de volwassenheid van de ploeg. “We zijn niet als een kip zonder kop naar voren gestormd, maar hebben op de juiste momenten toegeslagen. Na de rust zijn we terug het veld opgegaan met de instelling dat het 0-0 stond.”

Met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht volgende week in het vooruitzicht is Hofs zowel optimistisch als realistisch. “Ons zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen, maar ook volgende week beginnen we gewoon weer met 0-0. Vandaag hebben we in elk geval kunnen laten zien wat we willen en waartoe we in staat zijn.”

Debutant Brahim Darri
Brahim Darri wordt zondag 14 augustus precies zestien jaar en elf maanden. De dribbelaar uit de jeugdacademie van Vitesse/AGOVV werd in de vijfentachtigste minuut geroepen door trainer/coach John van den Brom. Enkele minuten later viel hij in voor Wilfried en dat betekende zijn officiële debuut in het eerste elftal van Vitesse. “Toen de trainer mij riep, was het nog niet duidelijk of ik erin mocht. Toen bleek dat ik in mocht vallen, maakte dat zeker iets bij mij los. Een onbeschrijfelijk gevoel.”

Darri kwam vier jaar geleden over van de jeugd van Ajax. Vorig jaar maakte hij deel uit van de B1. Onder leiding van trainer Niels van Casteren werd dat team kampioen. Als topscorer had hij met 18 doelpunten een belangrijk aandeel in het kampioenschap. Sinds twee weken traint hij mee met het eerste elftal van Vitesse. “Of ik bij de selectie blijf, is nog niet bekend. Dat ik deze kans krijg vind ik al heel mooi en die wil ik dan ook pakken.” Naast zijn debuut was de dribbelaar ook nog dicht bij een doelpunt. Zijn schot, in de laatste minuut, ging echter over.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: