4 november 2021 In de media

Realisme voert boventoon bij Vitesse in Londen: ‘Tottenham wordt loodzwaar voor ons’

Vitesse speelt donderdagavond opnieuw tegen Tottenham Hotspur in de groepsfase van de Conference League. De Arnhemmers hopen in Londen vooral op de snelheid van aanvalsleider Loïs Openda: “Hij is levensgevaarlijk”, zegt ploeggenoot Riechedly Bazoer.
Openda is dit seizoen regelmatig een plaag voor verdedigers. Met zijn duelkracht, snelheid en goals wordt de Belg alom gevreesd. Niet dat de sterspelers van Tottenham Hotspur wakker hebben gelegen van de aanvaller, maar de Engelsen hebben Openda tot in de kleinste details geanalyseerd. Zaterdag tegen SC Heerenveen scoorde hij nog twee keer.
“Vorig seizoen was zijn rendement nog niet zo hoog”, vertelt Bazoer. “Nu komt dat er allemaal beter uit. Hij is onze clubtopscorer en is gewoon een levensgevaarlijke spits. Openda is één van onze belangrijkste spelers.”

Genieten

De 21-jarige Waal, die voor het tweede seizoen gehuurd wordt van Club Brugge, straalt vertrouwen uit. Hij weet dat de schijnwerpers vanavond in het Tottenham Hotspur Stadium ook op hem gericht staan. “Dit soort wedstrijden is goed voor je sportieve carrière. Je kunt opvallen en belangrijk zijn voor het team. Dat geldt ook voor mij. Ik wil genieten, maar ook al mijn energie geven. Hopelijk kan ik dan shinen.”
De wedstrijd begint donderdag pas om 21.00 uur. Vitesse werkt in de middag daarom ook nog een lichte training af na de oefensessie van woensdagavond in het stadion. Verder zullen er individuele gesprekken worden gevoerd met spelers en is er uiteraard ook een lange groepsbespreking in het hotel.

Punt halen

Waarschijnlijk wordt het duel tussen de nummers twee en drie in de poule gespeeld voor meer dan 30.000 toeschouwers. “We zijn er klaar voor”, verwacht Openda. “Maar het wordt natuurlijk erg zwaar en moeilijk om een resultaat te halen. Zij spelen voor hun fans en hebben echt een goed team met veel spelers die ze kunnen opstellen. Een punt halen betekent dat we echt kansen hebben om verder te komen in de Conference League. Het is dus geen grap, dit is een serieus moment.”
Bazoer kijkt er ook reikhalzend naar uit, zo vertelde hij na de overwinning op Heerenveen. “Het wordt mooi. Thuis hebben we al laten zien dat we kunnen winnen en goed voetbal kunnen spelen tegen ze. Ik hoop dat ons dat nog een keer gaat lukken.” Openda: “Iedereen in de kleedkamer droomt van deze wedstrijd.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: