28 april 2017 In de media

Recht op het doel af: de vijf van Vitesse

Rotterdam speelt in 2017 een grote rol in het bekertoernooi van Vitesse. Eerst verslaan de Arnhemmers Feyenoord, vervolgens Sparta in Rotterdam en zondag is De Kuip het podium voor de finale.
Na twee bekerduels staat de teller al op elf. Tegen RKC (4-1) scoren Yuning Zhang, Lewis Baker, Marvelous Nakamba en Nathan. De Arnhemmers hebben bitter weinig te vrezen uit Waalwijk en loten ook nog eens gunstig.

Op een slecht verlicht kunstgrasveld aan het IJ in Amsterdam start Vitesse voortvarend tegen derdedivisionist De Dijk: 2-7. Ricky van Wolfswinkel maakt er 2, Kelvin Leerdam, Adnane Tighadouini, Milot Rashica en Arshak Koryan 1.

In de kraker van het bekertoernooi schakelt Vitesse verrassend Feyenoord uit door goals van Guram Kashia en Adnane Tighadouini: 2-0. Rotterdam speelt een grote rol dit jaar. Nu eerst op bezoek bij Sparta en dan De Kuip?

Het hoeft niet mooi en dat is het ook niet. Bol van de zenuwen helpen twee uithalen van beker-topscorer Lewis Bakker Vitesse op Het Kasteel via Sparta naar De Kuip: 1-2. De eigen goal van Guram Kashia is zo snel vergeten.

Weer vier goals in Arnhem waar hoofdklasser Jodan Boys, dat een ronde eerder verrassend Go Ahead Eagles uitschakelt, geen schijn van kans heeft: 4-0. Milot Rashica (2), Adnane Tighadouini en Lewis Baker scoren.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: