2 april 2014 In de media

Recht uit het hart! Bert Roetert als Vitesse-supporter

Ik schrijf dit stukje niet als bestuurder maar als supporter met een geel swert hert.
Waarom? Gewoon omdat ik vanaf mijn 6de jaar, eerst samen met mijn vader en later met heel mijn gezin al 51 jaar op de tribune van onze club zit. In goede tijden en slechte tijden.

Gewoon omdat er nu smerige onwaarheden over onze club worden verkondigd en gewoon omdat ik nu voel dat mensen willens en wetens onze club kapot proberen te maken. Een aantal journalisten en columnschrijvers schrijft elke dag teksten over ons die de club schaden. Er wordt van alles verzonnen, zonder bewijs of wederhoor.

Neem De Telegraaf. Die vond het in de aanloop naar een belangrijke wedstrijd komende zondag nodig zonder hoor en wederhoor een artikel over Vitesse  te schrijven met daarin aantijgingen die van geen enkele kant waargemaakt kunnen worden. Men kende dit zogenaamde nieuws al ruim drie weken maar koos zorgvuldig de week voor de wedstrijd tegen Ajax uit en bracht het als wereldnieuws.

De chef voetbal van de redactie van dit blad deed er nog een schepje boven op met een schandalig videofilmpje. Blijkens de aantijgingen zou Vitesse mogelijk de laatste jaren de competitie hebben vervalst en zou de club een schandvlek voor de Eredivisie zijn. Niemand heeft Vitesse iets gevraagd. Te gek voor woorden dat je dat zomaar opschrijft en of uitspreekt zonder dat je ook maar een enkel bewijs hebt.

Als supporter ben ik het zo langzamerhand zat. Vitesse is sinds 1892 een club die eerlijk om de punten strijdt. Iedereen mag kritiek hebben maar het moet wel fair blijven en dat is het nu niet meer. 

Daarom dit artikeltje uit het hart. We zijn die jongens uit Ernem, soms hebben we het koud en dan weer werm en soms zijn we rijk en dan weer erm, maar we laten ons er nooit onder krijgen. En zeker niet door mensen die om duistere redenen onze club in diskrediet proberen te brengen.

Voetbal is emotie en ik voelde dat ik nu een keer als supporter moest reageren. Ze blijven van ons clubje af.
Zo dat is eruit.

Bert Roetert

Bert Roetert / Foto SV

Hoofdsponsor: