19 januari 2011 In de media

Rechter zoekt schikking Vitesse en provincie

De Arnhemse rechtbank wil op korte termijn van de Vrienden van Vitesse en de provincie Gelderland vernemen of het onderlinge geschil over een miljoenenclaim kan worden opgelost. De rechtbank wil de kans op een zogenoemde minnelijke schikking onderzoeken.

Hiervoor zal een aparte rechtszitting worden belegd, waarbij beide partijen hun visie op een langslepend conflict kunnen uiteenzetten. Dat heeft de Arnhemse rechtbank gisterochtend in een tussenvonnis bepaald. De speciale zitting zal op een nader te bepalen woensdag in de periode van maart tot en met mei onder toezicht van rechter J. den Tonkelaar plaats hebben.

De zaak is aangezwengeld door de Vrienden van Vitesse, die een schadestaat-procedure zijn begonnen tegen de provincie Gelderland. Deze particuliere geldschieters eisen bijna 45 miljoen euro van Gelderland. Ze verklaren financieel gedupeerd te zijn, omdat enkele Gelderse bestuurders in 2001 een toezegging over verlaging van de stadionhuur voor Vitesse niet zijn nagekomen. Daardoor mislukte een reddingsplan voor Vitesse, waarin de investeerders miljoenen staken.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: