11 juli 2021 In de media

Rechtsback Romaric Yapi tekent voor drie seizoenen bij Vitesse

Romaric Yapi komt de gelederen van Vitesse versterken. De bijna 21-jarige Fransman, die tevens de nationaliteit van Ivoorkust draagt, heeft een contract tot medio 2024 getekend bij de club uit Arnhem. De rechtsachter, die ook op het middenveld uit de voeten kan, komt over van Premier League-club Brighton & Hove Albion.

Yapi heeft zijn opleiding genoten bij Paris Saint-Germain. De rechtsachter acteerde met het Onder 19-team van de Franse topclub negen keer in de UEFA Youth League en speelde één oefenwedstrijd in de hoofdmacht van PSG. In 2019 maakte Yapi een transfer naar Brighton & Hove Albion. De Frans-Ivoriaanse speler was daar een vaste waarde voor de Onder 23-ploeg en debuteerde op 25 september 2019 in het eerste elftal, tijdens de League Cup-wedstrijd tegen Aston Villa.

“Ik ben heel blij met mijn transfer naar Vitesse. Het project van deze mooie club spreekt mij erg aan”, zegt Yapi over zijn komst naar Arnhem. “Ik ben een rechtsachter met veel snelheid en energie. Ik ben er klaar voor om met mijn harde werk en mentaliteit een goede bijdrage te leveren aan het team. Ik ga alles geven voor de club, mijn teamgenoten en de supporters.”

Technisch directeur Johannes Spors: “Romaric is een veelzijdige, energieke en snelle speler. Hij brengt kwaliteit met zich mee, maar heeft ook nog veel potentie om door te groeien. Romaric vergroot onze mogelijkheden op de positie van rechtsachter, maar komt een linie daarvoor ook goed tot zijn recht. We heten hem van harte welkom bij onze club.”

Voor Yapi werden ook al Daan Reiziger, Julian Von Moos en Toni Domgjoni gecontracteerd door Vitesse. Daarnaast werden de huurperiodes van Jacob Rasmussen en Loïs Openda met een jaar verlengd.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: