12 oktober 2019 In de media

Recordbedrag Vitesse-collecte voor KWF kankerbestrijding

De traditionele Nummer 4-wedstrijd, die in het teken staat van Mister Vitesse Theo Bos en KWF Kankerbestrijding, heeft ook dit jaar weer een recordbedrag opgeleverd.
Was het in 2018 al een recordbedrag met een opbrengst van €9.633, dit jaar kunnen we met trots melden dat Vitesse en KWF Kankerbestrijding maar liefst €10.525 hebben opgehaald. Het volledige bedrag komt ten goede aan het onderzoek naar alvleesklierkanker.

Het recordbedrag kwam tot stand door een collecte voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. Daarnaast maakte Nederlands Openluchtmuseum, trotse hoofdsponsor van Vitesse, haar plaats op het thuisshirt speciaal vrij om het logo van KWF Kankerbestrijding te kunnen tonen. De unieke Vitesse-wedstrijdshirts, die door basisspelers en invallers gedragen zijn, werden vanaf maandag 7 oktober geveild op Vitesse.nl/veiling. Ook was het mogelijk om bij het bestellen van wedstrijdtickets een donatie te doen vanaf het symbolische bedrag van €4,-. De Nummer 4-wedstrijd is opgedragen aan clubicoon Theo Bos. Hij overleed in 2013 helaas op veel te jonge leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Geweldig bedrag
Namens KWF Kankerbestrijding reageert relatiemanager Bart Hellendoorn dolgelukkig op het ophalen van het recordbedrag. “Met inzet van vrijwilligers, supporters, sponsors én medewerkers van Vitesse en natuurlijk de veiling van de wedstrijdshirts is weer een geweldig bedrag bij elkaar gebracht, dat bijdraagt aan verder onderzoek naar alvleesklierkanker", zegt Hellendoorn. "Onderzoek is het beste middel om steeds dichter bij die dag te komen dat er niemand meer sterft aan kanker. En door ons daar gezamenlijk voor in te zetten, zoals bij deze wedstrijd, komt die dag steeds dichterbij. Heel veel dank aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd!" De Nummer 4-wedstrijd is ieder jaar weer een succes. Dit jaar werd er €892,- meer opgehaald dan vorig jaar. “Terugkijkend op de wedstrijd zijn we vooral heel trots op al die vrijwilligers die zich zaterdag bij iedere ingang van het stadion belangeloos hebben ingezet met de collectebus en een pinapparaat”, vertelt Hellendoorn. “Maar we zijn ook heel blij met al die gulle gevers, die goed geïnformeerd waren dat de jaarlijkse collecte voor KWF Kankerbestrijding er weer was. De samenwerking met Vitesse verloopt al jaren goed. Tot slot zijn wij hoofdsponsoren Nederlands Openlucht Museum en Koninklijke Burgers’ Zoo dankbaar dat onze naam op de wedstrijdshirts mocht prijken, het zag er prachtig uit.”

Cheque
Aanstaande woensdag wordt de cheque met daarop €10.525 overhandigd aan KWF Kankerbestrijding. Zowel Vitesse als KWF Kankerbestrijding is zeer blij met het opgehaalde bedrag en dankt alle Vitesse-supporters die hebben bijgedragen aan dit recordbedrag.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: