2 juli 2015 In de media

Redelijke Europese resultaten voor concurrenten Vitesse

Vitesse maakt nog steeds een kans om als geplaatste club de loting voor de derde voorronde van de Europa League in te gaan.
Daarvoor moeten er 2 clubs met een betere Europese rating dan Vitesse uitgeschakeld worden in de 1ste* voorronde van het Europa League.

In dat geval hebben de Arnhemmers een geplaatste status voor de 3de voorronde. Vitesse loot dan een relatief minder sterkere tegenstander.

Hieronder volgen de uitslagen van de paringen met clubs die een betere rating hebben dan Vitesse. Ze zijn onderstreept.

West Ham United (England) – Lusitanos (Andorra) 3-0
Sheriff Tiraspol (Moldova) – Odd (Norway) 0-3
Víkingur Gøta (Faroe Islands) – Rosenborg (Norway) 0-2
Lahti (Finland) – Elfsborg (Sweden) 2-2
Sillamäe Kalev (Estonia) – Hajduk Split (Croatia) 1-1
Saxan (Moldova) – Apollon Limassol (Cyprus) 0-2
Dinamo Batumi (Georgia) – Omonia (Cyprus) 1-0

De returns van bovenstaande duels vinden op donderdag 9 juli plaats.

De bovenstaande uitslagen in ogenschouw nemende zou je mogen concluderen dat het voor betere rating club Sheriff Tiraspol erg lastig wordt om verder te komen in ge EL. Zij hebben thuis met 0-3 verloren en dat lijkt einde toernooi. Daarnaast heeft Omonia uit niet weten te scoren en moet een 1-0 achterstand zien goed maken. Tot slot bieden de gelijke spelen van Hajduk Split en Elsborg mogelijk nog perspectief voor de Arnhemmers.

Indien naast Sheriff Tiraspol nog een tweede club met betere rating tijdens de eerste voorronde sneuvelt, gaat Vitesse op 17 juli als geplaatste club de loting in.

(Red: * De loting voor de 2e en 3e ronde vinden tegelijkertijd op 17 juli plaats. De uitslagen van de 2e ronde zijn dus (helaas) niet van invloed op de eventuele lotingstatus van de Arnhemmers.)
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s UEFA

Hoofdsponsor: