31 oktober 2021 In de media

Ref Van den Kerkhof: ‘Speltechnisch zit ik met het balbezit dat niet wijzigt’

Martin van den Kerkhof, de scheidsrechter van dienst tijdens sc Heerenveen tegen Vitesse, heeft de hand in eigen boezem gestoken. Hij gaf de ‘voorassist’ op de 1-1 van de Arnhemmers en geeft toe dat dat niet heel handig was.

Dankzij een aanraking van de arbiter kon de aanval van Vitesse doorgang vinden en werd uiteindelijk Openda in de gelegenheid gesteld om de 1-1 aan te tekenen. Heel Heerenveen was woest en dat begrijpt Van den Kerkhof wel. “Het was slimmer geweest om af te fluiten”, zegt hij tegen ESPN. “Speltechnisch zit ik met het balbezit dat niet wijzigt en daardoor besluit ik om hem door te laten gaan.”

In de spelregels staat echter ook dat een veelbelovende aanval die opgezet wordt door een scheidsrechter ook onderbroken dient te worden. “Daar vond ik het nog iets te ver weg voor, maar daarom zeg ik ook dat het handiger was geweest om te fluiten. Daar baal ik van, want dit is gewoon onhandig. Het was geen abc’tje en ik vind ook niet dat ik absoluut had moeten fluiten, maar het was handiger geweest om het wel te doen. Ik wil hier ook niet staan om het uit te leggen, namelijk.”

SC Heerenveen – Vitesse 1 – 2
Eredivisie 2021 – 2022
Abe Lenstra stadion Heerenveen

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: