14 augustus 2021 In de media

Regels voor uitwedstrijden in coronatijd

Na een lange periode zonder uitsupporters mogen we gelukkig weer gezamenlijk op pad. Maar omdat er nog steeds een besmettelijk virus in omloop is, zijn er een aantal regels opgesteld en aangescherpt waar we ons allemaal aan dienen te houden.

Hieronder vind je hier meer informatie over:
– Je bent verplicht een geldig legitimatiebewijs mee te nemen
– Zorg dat je een half uur voor vertrek aanwezig bent bij het vertrekpunt
– Je dient voordat je de bus instapt of bij het omwisselpunt een negatief testbewijs of vaccinatiebewijs te laten zien*
– Het dragen van een mondkapje in de bus is verplicht
– Lopen in de bus is alleen toegestaan wanneer je naar het toilet moet

Aangepaste verkoop van bier en frisdrank in de bus:
Omdat deze huisregels ook voor de bus begeleiding gelden, is er geen drankverkoop en loterij tijdens de busreis. Iedere supporter kan 2 blikjes bier (18 jaar of ouder) of frisdrank bij het instappen kopen.
Supportershome Monnikenhuize is niet geopend.

Deze regels zijn opgesteld om jouw veiligheid en die van je mede supporters te kunnen waarborgen.

Supportersvereniging Vitesse

* Uitleg over de Corona check
Voor toegang tot de bussen en het stadion dien je jouw ticket voor de wedstrijd, een geldige QR-code in de Corona Check app en een ID-bewijs te laten zien. Je maakt de QR-code aan op basis van een volledige vaccinatie, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag. De sneltest moet binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd zijn uitgevoerd via Testen voor Toegang. Opgelet, eerder was dit nog 40 uur. Plan of wijzig je afspraak via testenvoortoegang.nl.

Corona Check na vaccinatie:
Om een QR-code op basis van vaccinatie te creëren, moet je twee vaccinaties gehad hebben (of één indien je eerder corona hebt gehad of met Janssen bent gevaccineerd). Hierbij geldt dat iedereen die minimaal 14 dagen geleden een tweede prik heeft gekregen, direct de QR-code kan aanmaken. Bezoekers die minder dan 14 dagen geleden een vaccinatie hebben gehad moeten in de tussentijd een negatieve testuitslag of herstelverklaring met bijbehorende QR-code hebben om toegang te krijgen tot het stadion en de bus.

Kijk voor meer informatie over de toegangseisen op coronacheck.nl

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV Vitesse

Hoofdsponsor: