2 juli 2012 In de media

Reis: ‘Ik zit op 100 procent’

Jonathan Reis tekende vorige week een vierjarig contract bij Vitesse. Waarom vier jaar? „Waarom niet. Vitesse is een mooie club”, zei Reis gisteren na de eerste training van Vitesse op Papendal.
Met frisse tegenzin stond Reis de pers te woord. Reis heeft ondanks zijn jonge leeftijd ( net 23 jaar) al het nodige meegemaakt en is voor­zichtig geworden. Reis werd in december 2011 door Vitesse vastgelegd; hij tekende een contract tot en met de zomer van 2012. In negen competitieduels scoorde hij niet. Komend seizoen verwacht Reis snel zijn eerste goal voor Vitesse te maken. „Ik kwam terug van een zware blessure en miste wedstrijdritme. Nu ben ik honderd procent fit. Ik voel mij goed, zit lekker in mijn vel. Meest­al komen de goals dan vanzelf.”

Fred Rutten is de nieuwe coach van Vitesse. De Braziliaan is daar blij mee. „Ik heb eerder met ple­zier met hem samengewerkt bij PSV. Fred heeft vertrouwen in mij. Het is nu aan mij om te laten zien dat zijn vertrouwen terecht is.”

Dat Reis en Rutten dikke vrien­den zijn, werd gisteren al snel dui­delijk. Direct na aanvang van de training liepen de twee zij aan zij rondjes op het trainingsveld.

Hoeveel goals die gaat maken? „Ik heb geen idee. Ik doe niet aan voorspellingen. Maar ik kan de fans wel beloven dat ik mijn uiter­ste best ga doen.”

Vitesse plaatste zich vorig seizoen via de play-offs voor Europees voetbal. Reis wil dit jaar meer. „We moeten voor de titel gaan.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: