7 januari 2012 In de media

Reis: ‘Zowel PSV als Vitesse wil graag kampioen worden’

Jonathan Reis wekte in de eerste seizoenshelft de nodige verbazing, door PSV transfervrij te verlaten en voor Vitesse te kiezen.

In Arnhem legde men na zijn komst uit dat het netjes had gehandeld, door PSV op de hoogte te stellen van een gesprek met Reis en gewacht te hebben met het vastleggen van de aanvaller. Reis zelf, die met Vitesse naar Cyprus is afgereisd, wil nu nog meer één ding: zijn rentree maken op de Nederlandse velden.

De Braziliaanse aanvaller kreeg na zijn indiensttreding bij Vitesse rugnummer 13 toebedeeld, een onheilspellend getal. “Bij ons is het een geluksgetal”, zegt Reis echter lachend in gesprek met Vitesse TV. “We hebben het nummer zelf uitgekozen. We werken hier op Cyprus hard en iedereen is erg aardig voor me. De technische staf is erg goed voor me. We werken hier heel hard, zodat we de fans straks nog blijer kunnen maken.”

Reis zegt zich weer opperbest te voelen en niet meer teveel te denken aan de knieblessure, die hem geruime tijd aan de kant hield bij PSV. “Ik heb helemaal geen pijn en ik hoop snel weer terug te zijn. Wanneer weet ik niet precies, maar het liefst zou ik er in de derby tegen NEC alweer bij zijn”, merkt hij op. Gevraagd naar de verschillen tussen zijn oude en nieuwe club zegt Reis dat die er niet zoveel zijn. “Want beide elftallen willen kampioen worden.”

“Hier werken we ook hard, er zijn veel aardige mensen. Ik kijk nu alleen naar dit moment. Ik heb natuurlijk wel veel vrienden in Eindhoven, maar ik voetbal nu in het shirt van Vitesse en daar ben ik heel blij mee”, aldus de 22-jarige spits, die elf goals in 26 duels maakte bij PSV. Hij kwam niet in zijn eentje bij Vitesse, maar liet ook privé-fysiotherapeut Eduardo Santos contracteren. “Ik heb erg veel vertrouwen in Eduardo. Ik ken hem nu een jaar, dus sinds mijn blessure. Het belangrijkste is dat ik weer fit word. Daar gaat het uiteindelijk om.”

Voetbalzone

Hoofdsponsor: