22 mei 2012 In de media

Reis: ‘ Ik wil graag blijven’

Jonathan Reis stond zondag voor de tweede keer in de ba­sis van Vitesse, tijdens de re­turn tegen RKC (2-1) in de fi­nale van de play-offs om Europees voetbal. De 22-jarige Braziliaan liet enkele keren zijn ongekende klasse zijn, maar net als tijdens zijn ande­re acht optredens scoorde hij niet.
„Ik heb niet veel gespeeld in het eerste elftal, maar ik ben tevreden over mijn half jaar bij Vitesse”, zei Reis zondag na de huldiging in GelreDome. „ Dit is een grote dag.

We hebben Europa League ge­haald. Dat de ploeg heeft gewon­nen, dat is echt belangrijk. Ik heb zelf wel veel gespeeld in Jong Vites­se ( en ook vaak gescoord, red.), maar dat is anders dan de wedstrij­den van het eerste elftal.”

Vitesse nam de clubloze aanvaller in de winter voor een half jaar on­der contract. Reis kwam terug van een zware knieblessure. „ De knie is goed. Eduardo Santos (zijn per­soonlijke begeleider, red.) is echt een goede fysio. En ook de fysio van Vitesse heeft me heel goed ge­holpen.”

De Arnhemse club heeft de optie tot contractverlenging niet ge­bruikt, zodat de sportieve toe­komst van Reis open ligt. „Ik weet nog niet hoe het verder gaat. Ik hoop dat ik bij Vitesse kan blijven. Dit is een fantastisch team, zowel de spelers als de trainers. Nu moet Merab het zeggen”, doelde hij op clubeigenaar Jordania, die hem per­soonlijk naar Vitesse had gehaald.

„Ik heb niet veel gespeeld. Mis­schien heeft hij geen goede indruk van me gekregen”, aldus Reis. „Ik heb nog nooit een volledig sei­zoen kunnen spelen. Er was altijd wel wat. Problemen door cocaïne, drank, die blessure. Ik wil nu een jaar in de basis staan. Dat is heel belangrijk voor mij. Als Vitesse mij niet wil, dan moet ik uitkijken naar een andere club. Maar ik hoop dat ik bij Vitesse kan blij­ven.”

Met PSV heeft hij reeds in de Euro­pa League gespeeld. „ En vier keer gescoord”, wees hij op treffers te­gen Sparta Praag (twee), FC Ko­penhagen en Debreceni VSC. Als het aan Reis ligt, komen daar doel­punten in Arnhemse diens bij. „ Ik wil heel graag met Vitesse spelen in de Europa League.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: