12 augustus 2012 In de media

Reis bezorgt Vitesse punt tegen ADO

Vitesse en ADO Den Haag hebben aan hun eerste eredivisieduel beiden een punt overgehouden. In het Arnhemse stadion Gelredome werd het 2-2.

In een wedstrijd waar lang niet heel veel te beleven viel, zorgde de tweede helft voor vrijwel al het vermaak.

In een tijdsbestek van vier minuten vlak na rust werd er namelijk drie keer gescoord. De eerste treffer, van ADO-aanvaller Tjaronn Chery was verreweg de mooiste. Hij ramde de bal van 25 meter afstand met links onhoudbaar in de kruising (0-1).

Nog geen minuut later had Vitesse-spits Wilfried Bony al voor de gelijkmaker gezorgd, door een voorzet van Marco van Ginkel binnen te tikken (1-1).

Bij de eerste de beste ADO-aanval lag de bal echter alweer achter doelman Piet Velthuizen. Nu was het Danny Holla die met een intikker voor de treffer zorgde: 1-2. Vitesse, dat sterker aan het duel was begonnen, ging vervolgens hard op zoek naar de gelijkmaker.

Reis
Die kwam er via aanvaller Jonathan Reis, die twintig minuten voor tijd een vrije trap knap binnen krulde. De Braziliaan was in de eerste helft al dicht bij een doelpunt, maar toen redde ADO-doelman Gino Coutinho zijn inzet nog knap.

De enige opwinding in de eerste helft kwam ook al van Bony. De Ivoriaan liet het publiek al na zeven minuten opveren, toen hij met zijn rug naar het doel de lucht in ging. Zijn spectaculaire omhaal scheerde echter net naast.

ADO beperkte zich tot kleine plaagstootjes. Aaron Meijers, een van de vijf nieuwelingen in de basis bij de Hagenaars, stuitte na twintig minuten spelen op Velthuizen. Dat gebeurde Mike van Duinen even later ook.

Hofs
In een spannende slotfase was de ploeg van de nieuwe trainer Fred Rutten, die zijn competitiedebuut voor Vitesse maakte, opnieuw de sterkere. De thuisploeg, die midweeks nog door Anzhi Makhachkala werd uitgeschakeld in Europa, drong ADO nog flink terug.

In de zesde minuut van de blessuretijd was het via invaller Nick Hofs nog erg dicht bij de 3-2, maar Coutinho kon zijn inzet nog net naast tikken.