20 januari 2012 In de media

Reis in basis Vitesse, Van Aanholt op bank tegen NEC

De beide winteraanwinsten Patrick van Aanholt en Mike Havenaar van Vitesse beginnen zondag in de derby tegen NEC op de bank.
Jonathan Reis begint wel in de basis. Trainer John van den Brom gaf vrijdagmiddag zijn opstelling niet prijs voor de Gelderse voetbalderby zondagmiddag (afrap 12.30 uur) in GelreDome. Geheimzinning deed hij er echter ook niet over. Van Aanholt werd deze week gehuurd van Chelsea, Havenaar kreeg vrijdagmiddag een werkvergunning.

Het grote vraagteken aan Arnhemse kant is of aanvoerder Guram Kashia inzetbaar is. In dat geval verandert er het nodige aan de opstelling. De Georgiër herstelt wonderbaarlijk snel van een enkelblessure die hem volgens de eerste prognoses weken aan de kant zou houden. Van den Brom: "Hij heeft keihard gewerkt en wil proberen de wedstrijd tegen NEC te halen."

Van de nieuwelingen begint alleen de Braziliaanse spits Jonathan Reis in de basis. Hij is de vervanger van Wilfried Bony die met Ivoorkust aan de Afrika Cup meedoet.

Als Kashia niet kan spelen, begint Vitesse zeer waarschijnlijk met de opstelling: Velthuizen in het doel, de verdedigers Van der Struijk, Kalas, Van der Heijden en Yasuda; de middenvelders Van Ginkel, Aborah, Hofs en Büttner en de spitsen Pedersen en Reis.

Als Kashia fit genoeg is, speelt hij zeker

Gelderlander

Hoofdsponsor: