3 mei 2012 In de media

Reis maakt weinig indruk

Jonathan Reis stond woensdagavond voor de tweede keer in de basis van Vitesse. De Braziliaan kon niet imponeren in Utrecht, waar de Arnhemse ploeg een on­beduidend nummertje afwerkte (2-2).
Voor Vitesse stond er in de Galgen­waard niets meer op het spel, aan­gezien de zevende plaats en deelna­me aan de play-offs om Europees voetbal al zeker zijn. Dat gaf trai­ner John van den Brom de gelegen­heid de licht gekwetste aanvalslei­derWilfried Bony rust te geven en Reis weer eens een kans te gun­nen. Het optreden van de spits uit Brazilië was interessant, aangezien zijn contract deze zomer afloopt en de clubleiding moet beslissen of het gebruik wil maken van de optie tot contractverlenging.

Het was pas het achtste optreden van de 22-jarige Reis in de hoofd­macht van Vitesse. Zijn talent staat buiten kijf, maar de spits komt terug van een zware knie­blessure en Van den Brom hield hem onlangs ook nog eens uit de selectie vanwege een slechte instel­ling tijdens trainingen.

In het Arnhemse beloftenteam heeft Reis een flinke handvol doel­punten gemaakt, maar de teller in de eredivisie bleef ook gisteren op nul staan. In het begin van het duel met Utrecht kreeg Reis twee mogelijkheden, waarvan vooral de eerste een doelpunt had moeten zijn. Op aangeven van Patrick van Aanholt mocht Reis vrij voor doel­man Rob van Dijk uithalen, maar hij schoot op het lichaam van de goalie. Daarna werd een inzet van de aanvaller geblokt. Na rust voeg­de Reis daar een schot vanaf twin­tig meter aan toe, waarbij hij het doel net miste. Aan de bal toonde hij enkele keren zijn voor dit ni­veau ongekende klasse, maar al met al kon Reis niet echt impone­ren.

Daarmee detoneerde hij geenszins in het zwakke duel, dat terecht on­beslist eindigde. Vitesse was aan­vankelijk voetballend een klasse beter dan Utrecht, maar de bezoe­kers zetten dat niet om in doelpun­ten. Utrecht moest winnen om een waterkansje op de play- offs te behouden en kwam via Eduoard Duplan op voorsprong. Hij schoot raak met hulp van de Arnhemse verdediger Tomas Kalas (1-0). Op slag van rust maakte Giorgi Chan­turia gelijk met een slap rollertje vanaf de zestien, geproduceerd met zijn zwakkere rechterbeen (1-1).

In de tweede helft zette Frank De­mouge de thuisploeg op voor­sprong met een rake kopbal (2-1). Tien minuten voor tijd kwam Vi­tesse opnieuw op gelijke hoogte, toen Nicky Hofs een vrije trap in het doel schoot (2-2).

Gelderlander

Hoofdsponsor: