11 januari 2012 In de media

Reis scoort bij AEL Limassol-Vitesse: 0-9

Vitesse heeft woensdagmiddag de oefenwedstrijd tegen een jeugdploeg van AEL Limassol met grote cijfers gewonnen: 0-9.
Drie spitsen debuteerden met een doelpunt op Cyprus: Jonathan Reis (2), Mike Havenaar (1) en Mart Lieder (2). Het was de eerste oefenwedstrijd van Vitesse in 2012.

Na Mike Havenaar en Mart Lieder heeft ook Jonathan Reis woensdagmiddag op Cyprus zijn debuut opgeluisterd met een doelpunt voor Vitesse in het oefenduel tegen AEL Limassol. Oud PSV-speler Reis kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Mike Havenaar en scoorde twee keer.

Na de 0-1 bij rust (Marcus Pedersen) ging het in de tweede helft hard tegen de zwakke Cypriotische jeugdploeg. De Japanner Mike Havenaar zorgde voor 0-2 in de 58ste minuut. Mart Lieder deed niet onder voor zijn collega-spits en zorgde vlak daarna voor 0-3 met een omhaal.

Wimilio Vink scoorde de 0-4. Die treffer werd voorbereid door Havenaar. Alexander Buttner scoorde uit een strafschop 0-5. Reis maakte de 0-6 en de 0-8; het was meer dan een jaar geleden dat de oud topspits van PSV een wedstrijd had gespeeld na zijn zware knieblessure.

Tussendoor scoorde ook Mart Lieder, gekomen van hoofdklasser Purmersteijn, zijn tweede goal (0-7). Het slotakkoord was voor Julian Jenner (0-9), ook al terug na blessureleed.

Toch verliep de middag niet helemaal gladjes in Limassol. Na een kwartier sloeg iedereen bij Vitesse de schrik om het lijf. Aanvoerder Guram Kashia kwam na een duel verkeerd terecht en ging krimpend van de pijn naar de grond. Hij werd per brandcard van het veld gedragen. De ernst van de blessure moet later blijken. Kashia werd vervangen door Davy Propper.

Vitesse was in de 10de minuut op 0-1 gekomen door Marcus Pedersen. Hij miste vlak voor rust een grote kans op 0-2. Ook Giorgi Chanturia slaagde er niet in de zwakke tegenstander op 0-2 te zetten.

Tot grote irritatie van trainer John van den Brom speelde AEL met een jeugdploeg omdat hoofdtrainer Raymond Atteveld zijn spelers spaart voor de topper van zaterdag tegen Omonia Nicosia. Van den Brom wist daar niets van.

Bij Vitesse maakte vleugelspits Genaro Snijders in de eerste helft al zijn rentree na langdurig blessureleed. In de tweede helft wissel Van den Brom alle spelers op de voor Kashia ingevallen Davy Propper na.

Van den Brom had twee ploegen van vergelijkbare sterkte gemaakt. Pas na rust maakte Vitesse het verschil tegen de piepjonge en veel te zwakke jeugdploeg van AEL Limassol.

AEL Limassol – Vitesse 0-9 (rust 0-1): 10. Pedersen 0-1. 58. Havenaar 0-2; 61. Lieder 0-3; 65. Vink 0-4; 73. Buttner 0-5 (strafschop); 80. Reis 0-6; 85. Lieder 0-7; 87. Reis 0-8; 90. Jenner 0-9.

Opstelling Vitesse eerste helft: Velthuizen; Ibarra, Kashia (15. Propper), Van Diermen, Yasuda, Hofs, Davila, Van Ginkel, Chanturia, Snijders, Pedersen.

Opstelling Vitesse tweede helft: Room, Van der Struijk, Kalas, Pröpper (Lieder), Büttner, Van der Heijden, Vink, Aborah, Qazaishvili, Jenner, Havenaar (Reis).