9 maart 2012 In de media

Relsupporters moeten 15.000 euro ophoesten

De politierechter heeft vrijdagmorgen vier mannen veroordeeld voor rellen na de wedstrijd NEC-Vitesse in oktober 2011.
Nog acht moeten er vrijdag voorkomen. De vier moeten (samen met andere veroordeelden) onder meer opdraaien voor 15.000 euro aan fysieke en emotionele schade bij agenten, verwondingen van paarden en vernielde politievoertuigen en ander materiaal.

De vier moeten (samen met andere veroordeelden) onder meer opdraaien voor 15.000 euro aan fysieke en emotionele schade bij agenten, verwondingen van paarden en vernielde politievoertuigen en ander materiaal.

De vier veroordeelden zijn een 21-jarige Tilburger, een 20-jarige, een 19-jarige en een 41-jarige Nijmegenaar. Alle vier hebben ze een stadionverbod gekregen.

De 41-jarige kreeg verder 240 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijk cel met een proeftijd twee twee jaar. De Tilburger heeft 80 uur werkstraf gekregen met een voorwaardelijke celstraf van twee weken en een proeftijd van twee jaar.

De 20-jarige Nijmegenaar kreeg 100 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar, terwijl de 19-jarige Nijmegenaar 140 uur werkstraf opgelegd kreeg met een maand voorwaardelijke cel met een proeftijd van twee jaar.

Gelderlander

Hoofdsponsor: