24 mei 2016 In de media

Remco van der Schaaf trainer Vitesse O19

Remco van der Schaaf wordt vanaf aankomend seizoen trainer van Vitesse O19.
De oud-speler van Vitesse volgt daarmee de naar HHC Hardenberg vertrokken Joseph Oosting op. Nicky Hofs blijft assistent-trainer bij O19.

Van der Schaaf had afgelopen seizoen Vitesse O16 onder zijn hoede. De voormalig middenvelder kwam zelf ook uit voor de Vitesse Voetbal Academie en speelde in totaal ruim 150 duels voor de hoofdmacht van Vitesse. Van der Schaaf debuteerde op 27 september 1997 voor Vitesse in het uitduel met Fortuna Sittard (1–7 winst), nog altijd de grootste overwinning in de Eredivisie voor Vitesse ooit. Van der Schaaf kwam ook uit voor onder meer PSV, Burnley FC en Brondby IF. In 2013 sloot Van der Schaaf zijn carrière af bij het Deense Randers FC.

In het seizoen 2014|2015 keerde Van der Schaaf terug binnen de Vitesse Voetbal Academie. Afgelopen seizoen eindigde Van der Schaaf met Vitesse O16 als vijfde in de competitie. De 37-jarige trainer vertelt over zijn nieuwe rol: “Ik ben heel erg blij dat ik de kans krijg om Vitesse O19 onder mijn hoede te nemen. Na mijn spelerscarrière gaat dit mijn derde jaar als trainer worden. Ik ken de club goed en het trainersvak bevalt mij uitstekend. Ook kijk ik uit naar de samenwerking met Nicky; een echte Vitessenaar die dit jaar ook al bij O19 als assistent-trainer actief was.”

Trainers Vitesse Voetbal Academie 2016|2017:

O19
Hoofdtrainer: Remco van der Schaaf
Assistent-trainer: Nicky Hofs

O17
Hoofdtrainer: Kevin Moeliker
Assistent-trainer: Tim Cornelisse

O16
Hoofdtrainer: Ruud Knol
Assistent-trainer: nog niet bekend

O15
Hoofdtrainer: Michael Jansen
Assistent-trainer: Bart van Rooijen

O14
Hoofdtrainer: Jos Dietrich
Assistent-trainer: Leon Hese

O13
Hoofdtrainer: Patrick Ax
Assistent-trainer: nog niet bekend

De invulling van de teams uit de onderbouw van de voetbalacademie (O12, O11 en O10) wordt spoedig bekend gemaakt.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: