20 juni 2016 In de media

Renato Ibarra verruilt Vitesse voor Club América

Renato Ibarra vertrekt na vijf seizoenen in het geel-zwart naar het Mexicaanse Club América. De club uit Mexico-stad werd sinds de oprichting twaalf keer landskampioen.
De 25-jarige aanvaller maakte in de zomer van 2011 de overstap van het Ecuadoraanse El Nacional naar Vitesse. De Ecuadoriaan kwam 146 officiële wedstrijden in actie voor de Arnhemmers en wist daarin twaalf keer te scoren. In seizoen 2014|2015 speelde Ibarra zijn 100ste Eredivisie-duel voor Vitesse. In de zomer van 2014 kwam de meervoudig international voor zijn land uit op het WK in Brazilië.

Technisch directeur Mo Allach over de transfer: “Renato heeft vijf seizoenen gevoetbald in Arnhem. In die seizoenen heeft hij zich ontwikkeld tot een echte Vitesse-speler. De combinatie van een aflopend contract en een nieuwe sportieve uitdaging heeft ons doen besluiten om tot verkoop over te gaan. Daarnaast creëerde de doorstroom van eigen talenten uit de Academie ruimte voor een transfer. Ik hoop dat Renato zich verder kan ontwikkelen bij Club América en in het nationaal team en ik wens hem veel succes in de toekomst.” 

Ibarra had in Arnhem nog een contract tot medio 2017. Over de hoogte van transfersommen doet Vitesse geen mededelingen.

Vitesse wenst Ibarra veel succes in zijn verdere carrière.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: