20 september 2012 In de media

Renato Ibarra: ‘Voetballen in Europa is de juiste stap’

Renato Ibarra (22) is bezig aan een stabiel seizoen. De Ecuadoriaan maakte een belangrijk doelpunt bij PEC Zwolle, 0-1 winst, en speelde onlangs als linkervleugelaanvaller enkele minuten voor het nationale elftal van Ecuador tegen Uruguay.

De redactie van Vitesse.nl sprak met de aanvaller, die vorig seizoen tegen Heracles Almelo zijn eerste doelpunt in het geel-zwart maakte.

"Ik speel met vertrouwen en voel me op mijn plek binnen de selectie. We werken hard op de training en dat is terug te zien in de wedstrijden. We zijn een hechte eenheid met z’n allen. Zelf hoop ik nog meer te kunnen bieden. Dat doe ik ook voor de supporters, die mij altijd hebben gesteund", zegt de vleugelaanvaller. Verbeterpunten voor zichzelf ziet Ibarra ook: "Ik werk aan mijn kracht en dribbelvaardigheid. Mijn linkerbeen kan beter en natuurlijk hoop ik op meer goals!"

Ibarra scoorde tot dusver drie keer voor Vitesse. Vorig seizoen besliste Ibarra met een mooie knal Vitesse vs Heracles Almelo: 2-0. Zijn eerste doelpunt in Arnhemse dienst werd direct gepromoveerd tot MijnVitesse ‘Doelpunt van de Maand’. Ibarra herinnert zich: "Dat was misschien wel mijn beste wedstrijd die ik voor Vitesse heb gespeeld tot dusverre. Het was een prachtig doelpunt."

De stap van Zuid-Amerika naar Europa was groot, maar inmiddels lijkt Ibarra zijn weg te hebben gevonden. "Natuurlijk mis ik mijn familie en het land wel eens. Gelukkig komt mijn familie regelmatig op bezoek. Zij steunen mij en geven mij de kracht om in mezelf te blijven geloven", spreekt de jonge aanvaller. Ibarra beseft dat voetballen in Europa de juiste stap voor hem is: "Hoewel het een moeilijke beslissing was, bleek het een goede stap te zijn. Ik wil mijn kwaliteiten bij Vitesse tonen in de hoop dat ik international van Ecuador blijf. Het was even wennen in Nederland, maar ik heb nu een goede band met de spelers en de stad."

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: