8 december 2011 In de media

Reputatie Magath/Wolfsburg doet Havenaar twijfelen

Mike Havenaar (24) is op uitnodiging van hoofdtrainer Felix Magath naar VfL Wolfsburg afgereisd. Voor de Japanse Nederlander ligt een driejarig contract klaar bij de Bundesliga-kampioen van 2009, dat moet ingaan op 1 januari 2012.
Hoewel het aanbod lucratiever is dan het driejarige voorstel dat Vitesse onlangs deed, heeft Havenaar zijn twijfels. Dit houdt verband met de reputatie van Magath, die met zijn keiharde trainingsmethode en onaantrekkelijke speelwijze weinig sympathie in de Bundesliga geniet. Onderhoud van Havenaar met enkele in Duitsland actieve landgenoten, onder wie Atsuto Uchida (Schalke 04), heeft dit bevestigd.

Havenaar heeft een aflopend contract bij Ventforet Kofu, dat onlangs uit de J-League degradeerde. Wel werd de inmiddels vijfvoudige Japans international met zeventien competitietreffers de op-een-na productiefste speler van de competitie.

Inmiddels is hij naar Wolfsburg gevlogen voor een rondleiding bij de plaatselijke VfL. Bij Die Wölfe treft de aanvaller in assistent-coach Pierre Littbarski een oude bekende. In 2006 trainde Havenaar een halfjaar onder de Duitser bij de club Avispa Fukuoka.

De interesse van VfB Stuttgart lijkt te zijn afgezwakt. De Zuid-Duitse club bekeek Havenaar tijdens de laatste competitiewedstrijd van Ventforet Kofu. NAC Breda haakte onlangs af nadat het had vernomen dat Havenaar alleen over een Japans paspoort beschikt en derhalve als niet-EU-speler minimaal 500 duizend euro per jaar moet verdienen

VI

Hoofdsponsor: