29 oktober 2010 In de media

Reserve- aanvoerder Stevanovic gaat opnieuw over de schreef

Vitesse- speler Dalibor Stevanovic heeft zich na afloop van het duel woensdagavond te­gen PSV (0-2) zo misdragen in de kleedkamer dat hij voorlopig bui­ten de selectie is gezet.
Interimtrai­ner Hans van Arum overlegt van­daag voor de training met tech­nisch directeur Ted van Leeuwen over eventuele verdere maatrege­len tegen de Sloveens internatio­nal.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Stevanovic zich in de ogen van de technische staf misdraagt. Tij­dens de uitwedstrijd bij Excelsior maakte hij na zijn doelpunt (0-1) een opzichtig fuck-you- gebaar rich­ting toenmalig trainer Theo Bos, die het een dag later liet bij een be­risping voor de groep. Stevanovic bood zijn excuses aan en die wer­den geaccepteerd met de toevoe­ging dat dergelijk gedrag niet op­nieuw zou worden getolereerd en strafmaatregelen dan onontkoom­baar zijn.

Stevanovic werd woensdag voor het duel tegen PSV gepasseerd door Van Arum en was het daar niet mee eens. „Dat mag, maar zijn gedrag na afloop in de kleedka­mer was onacceptabel”, zei Van Arum. „Ik ga daar inhoudelijk niet op in, maar het is niet de eerste keer. Iedereen heeft dat op tv kun­nen zien. Niemand is groter dan de club en in deze moeilijke tijden is het helemaal slecht. Voor ons en voor hem zelf”, vindt Van Arum, die niet vooruit wilde lopen op maatregelen nu hij tot 15 novem­ber, wanneer Albert Ferrer aan­treedt, hoofdcoach van Vitesse is.

Technisch directeur Ted van Leeu­wen wilde gisteren niet vooruitlo­pen op de kwestie. „We gaan eerst praten. Het lijkt wel of hij weg wil, maar als dat zo is, kan hij beter bij mij komen. Als iemand weg wil, is dat gewoon bespreekbaar.”

Stevanovic heeft een aflopend con­tract bij Vitesse en is reserve-aan­voerder.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: