26 september 2018 In de media

Reserve baalt op Vitesse-bank: ‘Ik ben 28, in de bloei van mij leven’

Khalid Karami is op het tweede plan verzeild geraakt bij Vitesse. De 28-jarige rechtsback maakte afgelopen zomer de transfervrije overstap van Excelsior naar de club uit Arnhem, maar moet Vyacheslav Karavaev voor zich dulden. Dit seizoen kwam hij nog geen minuut in actie in het eerste elftal.
“Ik ben sportman. 28 jaar. In de bloei van mijn leven. Dan doet de bank pijn. Ik vind het super lastig om niet te spelen”, aldus Karami. Hij kwam enkel in de voorbereiding in actie bij Vitesse en vindt zijn situatie dan ook ‘heel erg zwaar’.

“Ik kon naar meer clubs. Maar ik koos voor Vitesse, want dat paste bij mijn ambities. Dit is een mooie club. Maar als je niet voetbalt, ziet alles er toch heel anders uit.” Karami tekende in GelreDome een contract tot medio 2020; eerder kwam hij 154 wedstrijden in actie voor Excelsior en daarin was hij goed voor 5 doelpunten en 8 assists.

De geboren Amsterdammer speelde in de jeugd voor TOG, SC Oriënt en AVV Zeeburgia, alvorens hij terechtkwam bij RKC Waalwijk. Hierna verdedigde Karami de kleuren van DWS Amsterdam, JOS Watergraafsmeer, Go Ahead Eagles en dus Excelsior.

Voetbalzone / foto’s SV

Hoofdsponsor: