19 maart 2019 In de media

Reserverol Büttner mogelijk ‘drukmiddel’: ‘linksback wees contractaanbieding af’

Alexander Büttner moest mogelijk vanwege een machtsspel op de bank plaatsnemen tijdens het duel met Heracles Almelo. Dat schrijft de Gelderlander. De linksback en Vitesse onderhandelen al enige tijd over een nieuw contract.
De regionale krant stelt dat trainer Leonid Slutsky een hoge prijs betaalde voor de verbanning van Büttner, 'die vanuit het niets op de bank belandde'. Diens vervanger Max Clark kreeg na 38 minuten een rode kaart. De Arnhemmers verloren uiteindelijk met 3-2 bij Heracles. "De rode kaart is cruciaal", erkent Slutsky. "Dat is duidelijk. Met tien man was het gewoon erg moeilijk."

De Russische trainer spreekt echter tegen dat Büttner (30) vanwege beleid op de bank zat. Hij wijst op sportieve gronden. "Ik sta nog steeds achter de keuze voor Max. We kregen heel veel kansen. Ook na rust. Maar wij hebben verzuimd vaker te scoren. Dan is dit de rekening. Het resultaat telt. Dan hebben we hier gefaald. Ik ben zwaar teleurgesteld."

De Gelderlander trekt een andere conclusie. 'De ban kan als drukmiddel dienen om bij te tekenen. Het 'kamp Büttner' heeft een eerste aanbieding onlangs naast zich neergelegd', weet de krant. De huidige verbintenis van de vleugelverdediger loopt in de zomer af.

Voetbalprimeur / foto’s SV

Hoofdsponsor: